netwerkevent – Portaal van vlaanderen

Laurens Simonse
Team Rockstars IT
Laurens Simonse

Team Rockstars IT

Aan zakelijk instinct heeft Laurens Simonse, oprichter en CEO van Team Rockstars IT, geen gebrek. Hij is bijna letterlijk een geboren ondernemer. “Ik liep op mijn achtste al met aardappelen langs de deuren, samen met mijn opa. Eerst rapen op het veld, daarna verkopen. Opa was zelf ook ondernemer en heeft mij altijd gestimuleerd dit te doen.”

Dat advies was niet aan dovemansoren gericht. Op zijn twaalfde had Simonse zijn eigen bedrijfje: folders bezorgen voor een winkel bij hem in het dorp, Breskens in Zeeuws-Vlaanderen. Dit bouwde hij uit naar meerdere winkels, totdat hij het delegeren in de vingers kreeg. “Ik liet een buurtjongetje de folders rondbrengen, zodat ik zelf wat anders kon doen.”

Eigen baas
Vanaf zijn 16e werkte Simonse niet meer voor een baas. Dat ‘wat anders doen’ werd onder meer het organiseren van feesten in discotheken in “Discotheek De Ploeg” in Groede en tal van Brabantse plaatsen in zijn studententijd. Daarnaast runde Simonse een bedrijf dat zonnebrillen en schoenen verkocht op markten en braderieën. Studeren ging van een leien dakje: op zijn 19e was Simonse mede doordat hij een klas had overgeslagen de jongste afgestudeerde hbo-student van Nederland.

Quote
Gevolg van het succes was dat Simonse zijn entree maakte in de Quote 500 Junior, waar de meest succesvolle ondernemers onder de 40 jaar in staan. Op zijn 25e realiseerde Simonse zich dat hij zichzelf miljonair mocht noemen.

Diezelfde studenten zorgden voor de link naar zijn huidige bedrijf, Team Rockstars IT, dat hij in 2015 oprichtte. “Bij StudentenBureau bemiddelden we veel IT-studenten, die waren heel gewild.” En dat is tegenwoordig niet anders. De vraag is groot en het nerdy imago is er wel af, vindt Simonse. “Ze zijn juist cool. En die ‘coolness’ stralen ze bij ons ook uit.” Letterlijk, want zijn bedrijf heeft daarvoor een speciale merchandiselijn opgezet, zodat medewerkers in Rockstars-hoodies en swimshorts door het leven gaan. Zelf vindt Simonse zich ook geen nerd, al vonden ze in zijn geboortedorp van wel. “Daar werd ik professor genoemd, omdat ik redelijk slim was en alles beter wist.”

Liselotte Spuesens
Portaal van Vlaanderen
Liselotte Spuesens

Portaal van Vlaanderen

Liselotte vertelt in de introductie over Portaal van Vlaanderen

Frederic van Hoorebeke
De Nieuwe Sluis Terneuzen
Frederic van Hoorebeke

De Nieuwe Sluis Terneuzen

Frederic vertelt over de Nieuwe Sluis in Terneuzen