Technocentrum Zeeland maakt Glossy

In de Glossy ‘Girls Future’ laten Zeeuwse rolmodellen – vrouwen die werkzaam zijn in de technische sector –  zien dat een carrière in de techniek ook voor meiden weggelegd is.

Aanleiding
Enerzijds het achterblijvende aantal Zeeuwse meisjes die kiezen voor een (vervolg) opleiding in een technische richting ten opzichte van de rest van Nederland. Anderzijds het steeds grotere aantal onvervulbare vacatures in de techniek. Technische bedrijven worden beschouwd als de motor van de (Zeeuwse) economie, het van groot belang om deze ook in de toekomst te kunnen voorzien van personeel. Meisjes is een groep waar nog veel potentieel inzit voor de techniek sector.

Belevingswereld
Tijdens het samenstellen van het magazine is rekening gehouden met de belevingswereld van de doelgroep. Zo is gebruik gemaakt van aansprekende rolmodellen die aan het woord komen in interviews. Daarnaast is er gezorgd voor vermaak in de vorm van o.a. een modereportage, een quiz en leuke wetenswaardigheden.

Zeeuwse Meiden in Techniek
De Glossy maakt onderdeel uit van het project ‘Zeeuwse Meiden en Techniek’ dat is geïnitieerd door Technocentrum Zeeland. In samenwerking met andere partijen zal meer aandacht besteed worden aan meisjes bij huidige activiteiten zoals open dagen en beroepen oriëntatie dagen. Daarnaast zullen er aanvullende acties – waaronder de Glossy – uitgevoerd worden met als uiteindelijk doel dat zij een technische richting als serieuze optie meenemen tijdens het keuzeproces.

Uitgave en oplage
Huidige uitgave is speciaal voor (bovenbouw) havo/vwo en mbo, met het oog op de doorstroom naar een hbo of WO opleiding. In het najaar zal een uitgave voor vmbo verschijnen. Er is gekozen om onderscheid te maken tussen deze twee doelgroepen, omdat de leeftijdsverschillen en daarbij de interesses en benaderingswijze veel van elkaar verschillen.Het magazine zal zaterdag 26 mei als bijlage van de PZC verspreid worden. Dinsdag 29 mei ontvangen alle Zeeuwse middelbare scholen exemplaren om uit te delen.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *