Terugblik Startersnetwerk 18 maart

Woensdag 18 DSC_8121maart lanceerde Zeeland Business in samenwerking met de Zeeuwse Rabobanken het eerste Startersnetwerk van Zeeland. De inspireerde, informerende maar vooral ook sfeervolle avond vormden de aftrap voor een nieuw terugkerend netwerk waarin kennisdeling en het netwerken centraal staat. Ruim 75 aanwezigen waren enthousiast over de voorlichting en de uitgebreide mogelijkheid tot onderling netwerken.

Dit evenement werd georganiseerd op het regio kantoor van de Rabobank Oosterschelde. Samen met de andere Zeeuwse Rabobanken leverde onze hoofdpartner twee sprekers die presentaties gaven over de belangrijkste financiële zaken die een starter goed geregeld moet of kan hebben.

Als starter is het belangrijk om een goed ondernemersplan op te stellen. Ook speelt financiering een grote rol, maar hoe doe je dit, wat zijn de mogelijkheden en wat geldt voor jou als starter. Deze zaken werden door Marc Raas en Robbert van Straalen stap voor stap doorgenomen.stn

Vervolgens nam ervaren ondernemer Ard van de Kreeke van ’T hof Welgelegen het woord, die bereid was zijn rijke ervaring in het ondernemerschap te delen. Met verve vertelde hij over de kansen die hij gegrepen heeft, de successen die hij boekte en de problemen waarmee hij geconfronteerd werd.

Aansluitend bewees Arne Hulstein dat tijdens het netwerken niet gaat om verkopen, maar om relaties op te bouwen. Het bleek tijdens een korte inventarisatie dat ook niemand aanwezig was met als doel te kopen, zoals gebruikelijk op een netwerkbijeenkomst. Daarom gaf Arne tips, do’s en dont’s over effectief netwerken met als doel gericht en gedegen te gaan bouwen aan je persoonlijke netwerk. Dit werd met enthousiasme daarna in de praktijk gebracht.

 

Het volgende startersnetwerk vindt plaats op donderdag 27 mei, eerste kennismaking is geheel gratis, meld je hier aan.

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.