Terugblik ZB Netwerk: Challenger Zeeland in Middelburg

Het internationale tennistoernooi Driekleur Challenger Zeeland vormt begin juli een inspirerend decor voor Zeeland Business Netwerk. Toernooiorganisator en -directeur Sander van Buren vertelt over het succes van zijn toernooi en oud-hockeyinternational Wieke Dijkstra gaat in op het boeien, binden en ontwikkelen van talenten. Met daarnaast een glansrijke hoofdrol voor de zon, is dit één van die netwerkavonden waar plezier maken en zakendoen naadloos in elkaar overgaan.

Na een smaakvolle BBQ start de avond van Zeeland Business Netwerk met een kennismaking met toernooiorganisator en – directeur Sander van Buren.  Hij vertelt dat het Driekleur Challenger Toernooi startte met zijn ambitie om een zelfde functie als Richard Krajicek te hebben: toernooidirecteur van een groot toernooi. “Bij de organisatie had ik destijds het geluk dat ik Mercedes als sponsor kon binnenhalen. Een dergelijke naam trekt andere namen aan. Inmiddels werken we met tal van partners samen. Samen maken we het toernooi groot. In de contacten met sponsoren benadruk ik vooral dat we niet alleen iets ‘komen halen’ maar zeker ook iets ‘brengen’. Die visie van elkaar iets gunnen ligt aan de basis van het succes van dit toernooi. Het is geweldig dat we op deze manier toptennis naar Zeeland kunnen halen. Dat geeft een bijzonder gevoel van trots.”

Juiste omgeving voor talent
Oud-hockeyinternational Wieke Dijkstra gaat in op het binden, boeien en ontwikkelen van talent. Ze werkt inmiddels bij Randstad en is met name actief op het gebied van organisatieaantrekkelijkheid. Ze houdt de aanwezigen voor dat voor het ontwikkelen van talenten een goede omgeving noodzakelijk is. Want, hoe talentvol iemand ook is, de ontwikkeling heeft een goede, stimulerende omgeving nodig. Dat geldt voor sporttalenten maar natuurlijk ook voor talenten in het werk.  “Er zijn drie factoren die een rol spelen, te weten kwaliteit, ambitie en omgeving.” Als voorbeeld haalt ze zichzelf aan. Als 13-jarig talent werd ze uitgenodigd mee te spelen met Oranje. Ze diende hiervoor wekelijks in Rotterdam te trainen, terwijl ze zelf in Enschede woonde. Haar omgeving (haar ouders in dit geval) boden haar de mogelijkheid de trainingen bij te wonen. Zonder deze stimulerende omgeving was het haar nooit gelukt haar talent zodanig te ontwikkelen. Haar advies aan de gasten van Zeeland Business Netwerk: stimuleer mensen in datgene waarin ze goed zijn.

Netwerken 2.0
Omdat het Zeeland Business Netwerk ook een belangrijke rol speelt in het met elkaar in contact brengen van ondernemers, krijgt tot slot Arne Hulstein het woord. Na het afscheid van Fred Krautwurst neemt hij de rol van ‘netwerk-moderator’ op zich. Deze Zeeuwse ondernemer heeft een schat aan ervaring op het gebied van internet-technologie, marketing, productontwikkeling en het maken van verbindingen met mensen. Op een informele manier brengt hij ondernemers met elkaar in contact; daarmee is deze netwerkavond opnieuw een succes.

Hieronder een selectie van de foto’s waarvan de hele serie is te bekijken op het Flickr-kanaal van Zeeland Business.

ZB Netwerk Challenger 2

ZB Netwerk Challenger 1

ZB Netwerk Challenger 3

ZB Netwerk Challenger 4

Zb Netwerk Challenger 5

ZB Netwerk Challenger 6

ZB Netwerk Challenger 7

ZB Netwerk Challenger 8

ZB Netwerk Challenger 9

ZB Netwerk Challenger 10

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *