Thuiswerken of een kantoor huren?

Alleen is maar alleen

Geen huur, geen reistijd. Zomaar wat voordelen als je vanuit huis werkt. De meeste zzp’ers starten op deze manier. Maar het kan erg stil zijn en iemand om mee te sparren heb je vaak niet in de buurt. Twee ondernemers aan het woord die daarvoor een oplossing vonden.  

Flexplek
Voor John van de Waeter van Klokan was die stilte vooral reden om een flexplek op te zoeken. “Thuis zit je daar maar alleen, met een scherm voor je dat niet veel terugzegt”, begint John. “Mijn dochter wees me op de mogelijkheden bij Dockwize in Vlissingen.
Ik was gelijk enthousiast! Je hebt hier de mogelijkheid om gratis een paar uur tot een hele dag te werken in een kantoor met andere ondernemers. En dat vind ik juist het fijne aan dit concept. Het is flexibel, je kunt een praatje maken, maar zeker ook eens een vraag voorleggen aan iemand.”

Het concept beviel John zo goed dat hij een vaste werkplek ging huren toen er eentje vrijkwam.
Toch werkt John niet fulltime in zijn kantoor.
“Helaas is voor mijn werk het publieke internet niet optimaal, thuis kan ik het beste de apps uittesten die ik ontwikkel.” Dat is voor John dan ook het enige nadeel. Anders zou hij zeker vaker op kantoor zijn.

Eigen kantoor
Ik was altijd lichtelijk jaloers als ik op inspirerende plekken kwam waar ondernemers samen in één pand kantoor hielden. Zoiets wilde ik ook wel”, vertelt Marscha de Booij van Arrangé | Marketing, Communicatie & Events. Ze werkte eerst 10 jaar vanuit huis en heeft sinds 1 september 2018 haar eigen kantoor in de Hulster Sociëteit in Hulst. Het was wel even wennen. “Vooral de afleiding van binnenlopende ondernemers, klanten en andere bekenden”, vertelt Marscha.
Dat is juist óók de kracht van een eigen kantoor, vindt ze. “Het is een heerlijke plek, waar ik met trots mijn klanten en samenwerkingspartners ontvang. En het straalt naar buiten toe ook meer professionaliteit uit.”

Ondervindt ze ook nadelen? “Werken op mijn kantoor in Hulst zorgt ervoor dat ik een betere balans tussen werk en privé ervaar.
Gek genoeg voelt het nu heel anders, als ik toch eens thuis werk. Er is eigenlijk maar één ‘maar’.
Mijn vroegere thuiskantoor is nu een groot speelparadijs, waar de Lego en Playmobil ook niet steeds direct opgeruimd hoeven te worden. Dat hebben de kinderen wel heel letterlijk genomen. Prima toch? Ik doe lekker de deur dicht en ga naar mijn kantoor in Hulst!”

Redactie: Odile de Pooter
Fotografie: Ruden Riemens

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *