Tijd voor nieuwe uitdagingen

Klik belangrijker dan ooit

Drie maanden nadat Marieke Vercouteren en Eline Catseman een vliegende start maakten met hun eigen werving- en selectiebureau Klikwerk, brak de coronacrisis uit. Paniek? Nee, aan de slag!

“Juist nu gaan daadkrachtige directies aan de slag met hun personeelsbestand. Ze hebben mensen nodig die het in zich hebben om de nieuwe uitdaging aan te gaan en het bedrijf de toekomst in te helpen. Wij hebben dergelijke young professionals in huis”, verklaart Marieke de succesvolle plaatsingen van de afgelopen tijd.

Scan eigen personeelsbestand
Klikwerk helpt waar nodig met tests om inzichtelijk te maken welke competenties binnen het bedrijf al aanwezig zijn. Marieke: “Missen er nog? Dan zoeken wij natuurlijk de juiste kandidaat die het team kan versterken.”

Kandidaten met lef
Volgens Eline kunnen juist de kandidaten van Klikwerk in deze situatie het verschil maken. “Onze kandidaten hebben veelal een goede baan, maar zijn op zoek naar een nieuwe uitdaging. Het zegt veel dat ze juist nu het lef hebben om over te stappen. Bij sommigen is het juist de coronacrisis die hen heeft doen beseffen dat ze bij hun huidige werkgever te weinig uitgedaagd worden om innovatief te zijn. Zulke mensen heb je nu graag binnen je bedrijf.”

De klik
De coronacrisis vraagt naast innovatiekracht nog meer van personeel, merkt Eline op. “Digitalisering vraagt ook om aanpassing. Nu velen thuiswerken, wordt bovendien nog duidelijker hoe belangrijk het is dat het goed klikt in een team. Dat teamleden, ondanks de afstand, toch blijven samenwerken. Onze manier van werken, écht de klik opzoeken tussen de kandidaat en het team/bedrijf, is dus belangrijker dan ooit.”

Snel weer krapte
Marieke en Eline zien de arbeidsmarkt al aantrekken en verwachten dat er snel weer krapte zal komen. Marieke: “Zeker op het mbo+-niveau waarop wij acteren, verwachten we dat er snel veel vraag zal ontstaan. Wij zijn er klaar voor!”

Klikwerk|
Stadhuisplein 3
4531 GZ Terneuzen

Tekst: Kim de Booij
Fotografie: Freddy Dirickx
Bron: Zeeland Business magazine 2 / 6-7-2020

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Niets gevonden

Er zijn geen resultaten gevonden

Evenement-tag: Award

Niets gevonden

Er zijn geen resultaten gevonden

","subscription_failed":"Kijk dan de onderstaande velden in om ervoor te zorgen u de juiste informatie.","et_ab_log_nonce":"e319d2654b","fill_message":"Alsjeblieft, vul op de volgende gebieden:","contact_error_message":"Gelieve de volgende fouten te verbeteren:","invalid":"Ongeldig e-mail","captcha":"Captcha","prev":"Vorig","previous":"Vorige","next":"Volgende","wrong_captcha":"U heeft het verkeerde nummer in de captcha ingevoerd.","wrong_checkbox":"Checkbox","ignore_waypoints":"no","is_divi_theme_used":"","widget_search_selector":".widget_search","ab_tests":[],"is_ab_testing_active":"","page_id":"30999","unique_test_id":"","ab_bounce_rate":"5","is_cache_plugin_active":"yes","is_shortcode_tracking":"","tinymce_uri":""}; var et_pb_box_shadow_elements = []; var et_pb_motion_elements = {"desktop":[],"tablet":[],"phone":[]}; var et_pb_sticky_elements = []; /* ]]> */