Tips voor succes op #insta

Jouw bedrijf en Instagram?

Sociale media, het is een kluif voor veel bedrijven. Ga je alle mogelijkheden benutten of keuzes maken? Is Instagram iets voor jouw bedrijf?

Om maar met de deur in huis te vallen: zakelijk Instagram is één van de snelst groeiende opties. Je krijgt er naams- of merkbekendheid, meer betrokkenheid en bereik mee. Nederland telt ruim 4 miljoen Instagrammers. De helft kijkt dagelijks. Het platform is favoriet bij jongeren en wordt vooral door 40-minners gebruikt. Is dat jouw doelgroep? Dan is dit hét moment om te beginnen. Vier van de vijf Instagrammers volgt minstens één bedrijf of merk.

Tips
Zeg je ‘ja’ tegen #insta? Een account aanmaken is zo gepiept. Gebruik je bedrijfsnaam en logo, dat is herkenbaar. Schrijf in je bio wie je bent, waar je voor staat en hoe je te bereiken bent. Bereid je ook voor: kijk welke foto’s vaak ge-liked worden. Doe daar je voordeel mee. Instagram zakelijk moet gekoppeld zijn met Facebook, maar plaatst je berichten niet direct door op Facebook. Dit is slecht voor je bereik. Gebruik maximaal dertig hashtags (#) om snel gevonden te worden. De kunst is om je eigen hashtag te introduceren en zorgen dat die wordt opgepikt en gevolgd. Gebruik Nederlandse hashtags voor Nederlandse volgers. Combineer algemene hashtags en niche hashtags voor maximaal bereik.

Al nagedacht over de inhoud en frequentie van je posts? Tip: gebruik de postplanner Later. Eén keer per dag posten is prima, kies voor persoonlijk en betrouwbaar. Geen onverbloemde marketingpraat! Je kunt misschien je klanten benutten om via hen je product te laten zien. De Instagram-stories zijn een uitstekende manier om je verhaal te vertellen, of om op aanbiedingen te trakteren.

Of ga eens live! Je verhaal verdwijnt na 24 uur. Heb je de smaak te pakken? Volg wat je bereikt via Instagram Insights. Zo kun je je posts verder aanscherpen. En dat betekent: #succes! Enne, like NOOIT je eigen posts…

 

Fotografie: Freddy Dirickx
Redactie: Bianca Moorthamer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.