Topprofessionals discussiëren over ondernemerschap

hzOp 23 april organiseren HZ University of Applied Sciences en Zeelandcare de topclass ‘Ondernemen in de Zorg’ op de Zorgboulevaart in Vlissingen. Doelgroep is medisch specialisten, huisartsen en tandartsen, paramedici, hoger kader leidinggevenden en ondernemers. Diverse keynote sprekers vertellen over de verschillende elementen die bij ondernemerschap in zorg komen kijken en bediscussiëren samen met de deelnemers stellingen over ondernemen in de zorg.

Veranderingen in het zorglandschap
Het zorglandschap is aan grote veranderingen onderhevig. De patiënt raakt zich steeds bewuster van het kunnen kiezen in de gezondheidszorg, zorgverzekeraars spelen een toenemende regisserende rol, de integrale bekostiging is in werking getreden, wet- en regelgeving op het gebied van kwaliteit en veiligheid wordt continu aangescherpt en zorgtaken worden naar gemeenten overgeheveld. Deze veranderingen in het zorgstelsel vragen om veranderingen in organisatie. Ondernemerschap in de zorg gaat een steeds belangrijke rol spelen.

De topclass
Met deze topclass willen de HZ en Zeelandcare zorgprofessionals inspireren op het gebied van entrepreneurship en intrapeneurship en antwoord geven op vragen als: ‘Welke kansen zijn er voor ondernemerschap in de zorg?’, ‘Wat levert ondernemerschap in de zorg op?’ en ‘Op welke hindernissen kunt u stuiten bij de verwezenlijking van ondernemerschap?’. De topclass Ondernemen in de Zorg maakt deel uit van een serie van vier topclasses. Later komen Hospitality & Zorg, Innovatie & Zorg en Technologie & Zorg aan de orde.

Programma donderdag 23 april

Dagvoorzitters zijn Jan Bergen, huisarts/bestuurder/toezichthouder en Ruud Koolen, hoofdredacteur van Skipr.

17.00 – 17.30       Inloop met diner
17.30 – 17.45       Welkom door dagvoorzitters
17.45 – 18.05       Discussie stelling 1 over klantgerichtheid: Rutger Batenburg (medisch specialist

Zeelandcare) vs. Philippe van Overschelde (medisch specialist AZ Maria Middelares)

18.05 – 18.35       Keynote 1: Loek Winter (zorgondernemer Nederland, directeur DC Klinieken)

18.35 – 19.05       Keynote 2: Philippe Duyck (zorgondernemer België, directeur AC Zeno)

19.05 – 19.20      Pauze

19.20 – 20.05        Discussie stelling 2 over innovatie & hindernissen: Henk van Koeveringe (initiatiefnemer Zeelandcare) vs. Daan Rooijmans (senior manager Regio & Beleid CZ).

Discussie stelling 3 over kosten en opbrengsten: Keynote speakers Loek Winter (directeur DC Klinieken) vs. Philippe Duyck (directeur AC Zeno)

20.05 – 20.25        Discussie stelling 4 over de toekomst & kansen voor ondernemerschap: Huybert van Eck (Raad van Bestuur ADRZ) vs. met Paul van Aken (directeur Patiëntenzorg Universitair Ziekenhuis Antwerpen).

20.25 – 21.00       Lessons learned

21.00 – 22.00       Netwerkborrel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.