Netwerkbijeenkomst bij Traas

Op 14 oktober komen we weer samen met ons netwerk bij Traas.

Programma

17.00 Rondleiding Traas
17.30 Inloop
18.00 Opening met Peter Traas
18.15 Zeeuws Buffet
20.00 ZB Talk
 

Spreker 1: Dorien de Vrieze (Traas Nature Care)
Spreker 2: Alex Wieland (2B connect)
Spreker 3: Peter Verploeg (Gemeente Terneuzen, nieuw netwerklid)

20.45 Netwerken
21.30 Afsluiting

 

Sprekers

Alex Wieland
2B connect, bedrijven & biodiversiteit
Alex Wieland

2B connect, bedrijven & biodiversiteit

De biodiversteit staat onder druk. Veel planten- en diersoorten hebben het moeilijk, zeker in een druk bevolkt land als Nederland. In natuurgebieden worden biotopen aangelegd voor bedreigde soorten, maar niet alle soorten kunnen hiervan profiteren. Bovendien liggen de natuurgebieden soms ver uit elkaar en zijn er stapstenen nodig voor uitwisseling tussen gebieden. Bedrijventerreinen kunnen hier een waardevolle functie in hebben. Ook indien er maar weinig ruimte is kan het toch heel waardevol zijn om wat te doen bij uw bedrijf. Het interregproject 2B connect heeft de laatste 4 jaar gewerkt aan het uittesten van verschillende maatregelen op 10 voorbeeldlocaties verspreid in de grensstreek Nederland-Vlaanderen. De resultaten waren verbluffend. Het blijkt dat het goed mogelijk is om als bedrijf (soms heel eenvoudig) een bijdrage te leveren aan behoud van planten en diersoorten. Een mooi voorbeeld van maatschappelijk verantwoord ondernemen.

De volgende onderwerpen komen aan bod:
Voor- en nadelen van biodiversiteit op bedrijventerreinen?
Inspirerende voorbeelden voor grote en kleine bedrijven.
Na inrichting is ook het beheer van belang.
Wat zijn de kosten?
Hoe kunt u aan de slag?

Meer informatie kunt u vinden op: https://www.2b-connect.eu/

Peter Traas
Traas
Peter Traas

Traas

Peter Traas vertelt je graag alles over Traas!
Denk hierbij aan hun visie, missie de vooruitzichten en uiteraard het nieuwe pand.

Peter Verploeg
Gemeente Terneuzen
Peter Verploeg

Gemeente Terneuzen

Peter Verploeg (Gemeente Terneuzen) is een nieuw ZB netwerklid. Hij stelt zich tijdens deze netwerkbijeenkomst even kort voor aan jullie.

Dorien de Vrieze
Traas Nature Care
Dorien de Vrieze

Traas Nature Care

Traas Nature Care is pionier op het gebied van de levering en montage van faunavoorzieningen, natuurinclusief bouwen, het uitvoeren van mitigerende maatregelen, natuureducatie, het natuurvrij maken van panden, en biologische bestrijding. Ons klantenbestand bestaat uit onder andere gemeenten, provincies, bouwbedrijven, ecologische adviesbureaus, ingenieursbureaus en de recreatiesector. Met onze expertise kunnen we voor veel projecten een waardevolle bijdrage leveren op het gebied van natuurwaarde, natuurbescherming en de bevordering van biodiversiteit. Projectleider Dorien de Vrieze neemt ons tijdens een presentatie mee in de wereld van Traas Nature Care.


Traas

Al bijna 25 jaar staat Traas Zuidwest Nederland BV klaar voor zowel de particuliere als de zakelijke markt.  Met inmiddels 3 verschillende afdelingen richt Traas zich niet meer enkel op ongedierte, maar ook op het milieu en houtherstelwerkzaamheden.

In januari 2020 zijn wij verhuisd naar een gloednieuw pand. Na een grote verbouwing kunnen wij met TROTS zeggen dat dit ons nieuwe thuis is.

Een nieuwe thuis met ook nog een presentatieruimte. Dit biedt voor ons de mogelijkheid om grote groepen gasten te kunnen ontvangen. Wat wij dan ook graag doen.

Hierbij kunt u denken aan een netwerkbijeenkomst, een seminar of wellicht een vergadering van uw brancheorganisatie.

Kiest u ervoor om te beginnen met een ontbijt, af te sluiten met een kopje koffie of een borrel of misschien een maaltijd tussendoor? Bij ons behoort het allemaal tot de mogelijkheden. U vraagt, wij draaien! Benieuwd naar alle mogelijkheden? Mail gerust naar evenementen@traas.nl.

Aanmelden
De avond is gratis te bezoeken voor leden van Zeeland Business. Nog geen lid? Bekijk hier onze lidmaatschappen. Of meld je aan als introducee voor een bijdrage van €49,50 (excl. btw & servicekosten). De avond is inclusief uitgebreid diner en drankjes. Meld je hier aan.