Transitie Team Zeeland – Samen voor Zeeland

In november start het tweede Transitie Team Zeeland. Bjorn Quartel (28) is een van de deelnemers aan het eerste team. “Wij creëren een netwerk dat zoveel mogelijk kennis gaat delen dat ten goede komt aan de provincie Zeeland en het Zeeuwse bedrijfsleven.” De leden komen uit verschillende sectoren, zoals de provincie, het bedrijfsleven (Dow en Kloosterboer), de zorg (GGD en Ter Weel).

Bjorn werkt bij Roompot. “Ik was redelijk verrast toen het bedrijf me voordroeg. Maar je moet er wel echt achter staan want het kost je veel eigen tijd. Je tekent ook niet voor een jaar, maar voor de komende jaren.” Het bedrijf betaalt de kosten maar mag dan wel een vraagstuk voor het team formuleren. “Door er met elkaar over te brainstormen kwamen we vaak bij dezelfde problemen uit. Bijvoorbeeld: Hoe vind je de juiste mensen op de juiste plekken? En vooral ook: hoe houd je ze vast? Zo staan wij enorm achter de Zeeuwse vacature bank.”

Bjorn: “Wat het mij brengt? Door interessante sessies leer je dingen in een groter verband te zien. Dat is ook goed voor je werk. Bijvoorbeeld als Roompot kijken we op dit moment samen met Omoda naar nieuwe mogelijkheden voor een cliënt-relatie-management (CRM)-systeem. Dat zet alle informatie over een klant bij elkaar, zodat we die zo efficiënt mogelijk kunnen helpen. Als we allebei hetzelfde systeem gebruiken, dus niet elkaars gegevens, kunnen we het samen optimaliseren.”

“Zeeuwen willen toch graag alles zelf doen. Delen is er niet zo bij. Maar wij krijgen in de gaten dat je daar niet te krampachtig over moet doen. Door zaken samen aan te pakken kom je bij elkaar en dat levert winst voor alle partijen op.”

Heel belangrijk vindt Bjorn dat er in het Transitie Team Zeeland zoveel mogelijk verschillende bedrijven en functies zitten: “Hoe meer verschillen hoe beter. Dat ervaar ik als erg waardevol. Financieel, verkoop, overheid, zorg, recreatie, dienstverlening en ga zo maar door. Zo bekijk je vraagstukken uit verschillende hoeken.”

Tekst: Bert Van Leerdam
Fotografie: Jan De Carpentier

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *