TWZ is de persoonlijke intermediair

Velen kennen TWZ (The Work Zone) uit Vlissingen als “het uitzendbureau” voor studenten en net afgestudeerden van de Hogeschool Zeeland. Maar de projectorganisatie, gevestigd op de kenniswerf, vlakbij HZ en het ROC, is meer dan dat. “Wij zijn de schakel tussen onderwijs en het bedrijfsleven & overheden in Zeeland”, vertelt directeur Sil Wielemaker. “Dat gaat verder dan het bieden van een bijbaantje naast de studie.” Marcel van Boven is medewerker stage en detacheringen. Hij gaat hier op in. “Bij TWZ hebben we veel contact met bedrijven en onze kandidaten. De meeste van die kandidaten hebben 0 tot 5 jaar werkervaring en willen allemaal graag aan de slag. Daarnaast zijn we ook mensen die buiten dit profiel vallen van dienst. Wij bieden functies en kandidaten aan van MBO tot universitair niveau.”

Naast het bemiddelen en detacheren is TWZ tevens het stagebureau van Hogeschool Zeeland. Wielemaker: “Onder de noemer ‘Stagebureau HZ’ verrichten wij ondersteunend werk rondom de stages. Wij regelen zaken als het stagecontract en het bijhouden van de scriptiedatabase. We geven ook sollicitatietips aan de student en zetten de stage- en afstudeeropdrachten uit.” Daarnaast neemt TWZ projecten aan. Een werk- en onderzoeksruimte voor 30 personen en veel flexibele arbeid maken dat mogelijk. “Wij hebben ervaring met klanttevredenheidsonderzoeken en doen elk jaar het uitstroomonderzoek van HBO’ers in Zeeland.”

Tot slot geven Wielemaker en Van Boven aan dat het voor Zeeland belangrijk is jong talent voor de provincie te behouden. TWZ kan daar een actieve rol in spelen.

TWZ

Edisonweg 51-A | Postbus 87 | 4380 AB VLISSINGEN

T: 0118 479 207 | F: 0118 465 963

E: post@twz.nl | W: www.twz.nl

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *