UEFA verplaatst EK naar 2021: ‘Corona is onzichtbare tegenstander’

Het EK gaat komende zomer niet door. Dat heeft de UEFA gisteren besloten. Daardoor kunnen de competities, onder meer in de eredivisie, deze zomer worden afgerond. Het EK, dat in 12 landen gespeeld zou worden, stond gepland van 12 juni tot 12 juli. 

Vanwege de corona-uitbraak liggen veel nationale competities stil, waardoor het vrijwel onmogelijk werd om deze af te ronden voordat het EK zou beginnen. Daarnaast zouden ook nog enkele landen zich via de play-offs moeten plaatsen voor het toernooi dat ter ere van het 60-jarige bestaan van de UEFA door heel Europa gehouden zou worden. ,,Wij staan als UEFA aan het roer van een sport die vele mensen bezighoudt. We hebben nu te maken met een onzichtbare en snel bewegende tegenstander”, doelde UEFA-voorzitter Aleksander Ceferin op de uitbraak van het nieuwe coronavirus. ,,Op deze momenten moet de UEFA en voetbalsport zijn verantwoordelijkheid nemen. We moeten eenheid en solidariteit tonen.”

Alle wedstrijden onder de vlag van de UEFA worden voorlopig stil gezet, zo meldt de UEFA. De play-offs voor het EK, waarin de laatste vier deelnemers bekend zouden worden, worden nu juni gespeeld. Daarnaast heeft de UEFA een werkgroep opgericht om te kijken hoe de nationale competities verder moeten en wat de gevolgen zijn van de verplaatsing van het EK. ,,In samenwerking met de ECV en CED werken we aan mogelijke scenario’s, waarbij we uiteraard afhankelijk blijven van de omstandigheden”, aldus Eric Gudde, directeur betaald voetbal van de KNVB. ,,Na de gesprekken gisterenmiddag is nu ook duidelijk dat alle competities in Europa op 30 juni klaar moeten zijn. We hopen binnenkort meer over de verschillende scenario’s te kunnen melden.”

Lees hier verder…

Bron: AD.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *