Uitbreiding naar het buitenland bij Traas Ongedierte

Traas Ongediertebestrijding uit ’s Gravenpolder gaat de grens over. Onlangs opende een franchiseonderneming in België en binnenkort volgt Groot-Brittannië.  De uitbreiding naar België is een logische stap, vertelt Peter Traas. “Wij werken veel voor supermarkten en bedrijven in de voedingsmiddelenindustrie. Die hebben vaak vestigingen in het buitenland. Door zelf ook over de grens te gaan, kunnen wij onze klanten beter bedienen.” De franchise in België was de eerste, maar er volgen er meer. “Momenteel voeren we gesprekken in Engeland.”

Ook binnen Nederland timmert Traas aan de weg. “Daar werken we hard aan. Als enige in Nederland beschikken wij over alle certificaten en voldoen we aan de laatste eisen, dus wij zijn klaar voor de toekomst. Niet voor niets schakelt ook de overheid ons in, zoals bij de bestrijding van de hoornaars in Dreischor.” Ook bij de ontdekking van de vogelgriep, half oktober in Sint Philipsland, moest Traas direct aan de slag. “Als kippen worden geruimd, verdwijnt ook het voer en gaan ratten en muizen zich verspreiden. Omdat die het virus bij zich kunnen dragen, moeten die tegelijk met de kippen worden opgeruimd.”

Traas staat voor de twaalfde keer op de Contacta. “Dit jaar presenteren wij daar een nieuw systeem: de automatische muizenvanger. Wanneer een muis in de val loopt, krijgen wij direct een melding en komen we in actie voor een grondige inspectie. Want waar één muis zit, zijn er meestal meer.”

Traas Ongediertebestrijding
Rangeerstraat 2a
4431 NL ’s Gravenpolder
www.traas.nl

Fotografie: Jan de Carpentier

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *