Uw factuur binnen 24 uur betaald 

The Blue Factor 

Je kent het wel: je hebt een klus geklaard, een factuur gestuurd en kunt vervolgens weken op betaling wachten. Terwijl je dat geld eigenlijk nodig hebt om door te groeien. Factoring biedt de oplossing: “Het geld staat binnen 24 uur op je rekening en je bent van het nabellen af.”  

The Blue Factor is vier jaar geleden opgericht door Arjan Moens. Sinds februari is Ad de Korte mede-eigenaar. Het bedrijf is de afgelopen jaren flink gegroeid, vertelt Arjan: “Elk jaar is tot nu toe de omzet verdubbeld.” Ad en Arjan merken dat er veel vraag is naar factoring. “Vooral voor het MKB is het een manier om snel liquiditeit beschikbaar te krijgen. Factoring kan de oplossing zijn bij een tijdelijk of structureel liquiditeitstekort, door snelle groei of een grote klant die niet of laat betaalt.” 

Factoring via The Blue Factor houdt in dat je je factuur naar je klanten stuurt, met The Blue Factor in de cc. “Wij kopen de factuur en betalen deze direct uit. Vervolgens innen wij het geld bij jouw klant.” De ondernemer betaalt voor deze dienst een factor fee. “Je hebt meteen het geld op je rekening staan. Wij nemen het debiteurenbeheer over, dus zelf achter je geld aanbellen hoeft niet meer.” Daarnaast zijn alle vorderingen verzekerd tegen wanbetaling en faillissement.  

Bovendien weet je meteen of je klanten wel de moeite waard zijn om te behouden. “Als wij een factuur niet accepteren, omdat wij twijfelen aan de kredietwaardigheid van de debiteur, kun je deze klant beter laten gaan.” Andere eisen aan de facturen zijn dat er sprake moet zijn van een afgeronde prestatie en dat het een business to business-transactie is.  

Binnenkort begint The Blue Factor een pilot om factoring ook voor zzp’ers aantrekkelijk te maken. Het past bij de instelling van The Blue Factor. “We denken graag mee met onze klanten. Voor sommige ondernemers is factoring misschien nog onbekend, maar het is net als leasen: straks doet iedereen het!” 

The Blue Factor B.V.
A
mundsenweg 3
4462 GP Goes
www.thebluefactor.nl

Arjan Moens en Ad de Korte

Redactie: Liesbet Mallekoote
Fotografie: Ruden Riemens

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.