UWV – Strategisch partner bij arbeidsmarktvraagstukken

Werkgevers kennen UWV als het startpunt van hun zoektocht naar geschikte medewerkers. Recent is een nieuwe koers uitgezet. Het belangrijkste uitgangspunt daarbij is verbreding van de dienstverlening. UWV wil als betrouwbare, strategische partner ondernemend Zeeland met raad en daad bijstaan.

“We willen begrijpen wat werkgevers bezighoudt op het gebied van arbeidsmarkt-vraagstukken en hen met onze dienstverlening optimaal ondersteunen”, vertelt Toine Witters, manager Werkgeversdienstverlening UWV WERKbedrijf Zeeland. De adviseurs Werkgeversdiensten denken mee over zaken die arbeidsmarkt gerelateerd zijn. “Zo adviseren we over het werven van medewerkers over de grens, hebben we verstand van juridische zaken en kennen we de ins en outs van de uiteenlopende financiële regelingen. Ook denken we mee over de inrichting van organisaties. Door het herschikken van taken bijvoorbeeld, kan het wellicht mogelijk zijn om een minder gekwalificeerde medewerker aan te nemen of medewerkers voor de organisatie te behouden.”

Creatief en zorgvuldig
Creatief en zorgvuldig omgaan met de inzet van personeel: dat is de drijfveer van Witters en zijn collega’s. “Ik geloof er sterk in dat ook mensen, die niet 100% in het plaatje passen, van hoge toegevoegde waarde zijn. Vijftigplussers bijvoorbeeld, die uitblinken qua arbeidsethos. Of mensen met een arbeidsbeperking, die vaak met een kleine aanpassing van de werkplek, ontzettend loyale medewerkers zijn. Wij weten hoe en overtuigen werkgevers graag van het waarom.”

Op tijd contact
Concreet betekent deze nieuwe dienstverlening dat Toine werkgevers adviseert om contact te zoeken met UWV ruim voordat zij vacatures verwachten. “Onze adviseurs Werkgeversdiensten hebben ervaring, hebben toegang tot het bestand werkzoekenden en zijn deskundig op het gebied van de arbeidsmarkt.” Nieuw is verder dat UWV de waardering van de dienstverlening gaat meten teneinde deze continu te kunnen verbeteren.

UWV staat op Contacta, op stand nummer 906

www.uwv.nl

Tekst: Caroline Houmes
Fotografie: Jan de Carpentier

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *