UWV: Werkgevers kunnen geen mensen vinden voor helft van vacatures

Werkgevers zeggen bij bijna de helft van de vacatures moeilijk personeel te kunnen vinden, meldt het UWV vrijdag. Voor het eerst zijn er ook moeilijk vervulbare vacatures bij de overheid en in verkoopberoepen en juridische beroepen.

Volgens het UWV neemt de krapte op de arbeidsmarkt dit jaar niet af, maar neemt het aandeel moeilijk vervulbare vacatures niet verder toe. In de laatste peiling van het UWV kwam het aandeel uit op 45 procent.

“In de perceptie van werkgevers zijn vacatures niet moeilijker te vervullen dan vorig jaar”, zegt Katinka van Brakel, arbeidsmarktadviseur bij UWV. “Mogelijk raken werkgevers gewend aan de krapte op de arbeidsmarkt en verwachten ze inmiddels dat het een tijdje duurt om personeel te vinden.”

Al langer is er een tekort aan bijvoorbeeld metselaars, elektriciens, programmeurs, verzorgenden en wijkverpleegkundigen. Het UWV zegt het opvallend te vinden dat er steeds minder mensen te vinden zijn voor beroepen waar geen opleiding voor nodig is. Dan gaat het bijvoorbeeld om assemblagemedewerkers, verkeersregelaars en schoonmakers.

Bron: Nu.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.