Van den Dongen – Van parket naar maatwerk interieur

“Zeeland blijft onze basis. In Zeeland is nog ruimte genoeg om ons te ontwikkelen, samen met Zeeuwse partners.” Bart van den Dongen is de tweede generatie in het familiebedrijf Van den Dongen. Zijn ouders maakten het bedrijf tot een begrip in parket. Bart heeft zijn eigen ambities. Hij breidt uit naar maatwerk interieurbouw.

Bart zette in de afgelopen jaren grote stappen in de retail en hospitality markt, met projecten voor onder meer O’Moda, Oil&Vinegar en hotelketens door heel Europa. Hij werd opgemerkt door de designstudio’s in de Randstad met een interessante groei tot gevolg in de grachtengordel. Toch kan de Randstad hem niet meer verleiden dan Zeeland. “Hier liggen toch onze roots.”

Uitdagend projectmanagement

De reden dat het bedrijf zo hard groeide in de Randstad, heeft alles te maken met de Zeeuwse mentaliteit, volgens Bart. “Natuurlijk moet je op dit niveau je vak verstaan, de lat ligt enorm hoog. Maar er zijn ook goede parketteurs in Amsterdam of Rotterdam. Wij maken het verschil in aanpak. Nuchter, afspraken nakomen en echt ontzorgen. Wij zijn niemand tot last, plannen om de bedrijfsvoering heen en voelen ons verantwoordelijk van A tot Z. Dat hadden ze daar nog niet eerder meegemaakt, dat het hele projectmanagement uit handen werd genomen.”

Nieuwe uitdaging in interieur

Sinds kort adviseert, ontwerpt en bouwt Van den Dongen ook complete interieurs: “Van een multifunctionele bedrijfskantine tot een stalen keuken met werkblad van een oude damwand.” Dat laatste project in Burgh Haamstede (zie foto) werd in nauw overleg vormgegeven met de eigenaars, Bettina en Jef. “De woning was al uitgebouwd met unieke elementen als een dukdalf in de living. Hij wist wat hij wilde en wij konden dat invullen met materiaalkennis en projectmanagement. Zo willen wij ook samenwerken met Zeeuwse designers en interieurarchitecten. Niet op elkaars stoel zitten maar luisteren naar de klant, onze kennis en kunde bundelen voor echt maatwerk.”

www.vddongen.nl

Tekst: Sonja Kik
Fotografie: Jan de Carpentier

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.