Van ondernemersplan tot ondernemer

Rabo
TEKST: CAROLINE HOUMES FOTOGRAFIE: ARNO HOOGWERF

Tekst: Caroline Houmes | Fotografie: Arno Hoogwerf

Met de website Ikgastarten.nl onderstreept de Rabobank zijn rol als kennispartner voor startende ondernemers. De website combineert informatie over een breed scala aan onderwerpen met actuele branche informatie en inspirerende startersverhalen. Een echte aanrader dus voor iedereen die de uitdaging van een eigen bedrijf wil aangaan.

Er komt heel wat bij kijken als je een eigen bedrijf wilt beginnen. Op Ikgastarten.nl biedt de Rabobank praktische informatie vanaf het allereerste ondernemingsplan tot aan de financiën, belastingen, de marketing en verkoop, tips en advies.

Praktische informatie


Neem het schrijven van een ondernemersplan. Dat is voor veel starters in spé een flinke, maar essentiële hobbel. Op Ikgastarten.nl legt de Rabobank nauwgezet uit hoe je tot een dergelijk plan komt. Je vindt er een slim stappenplan, maar ook een kosteloos voorbeelddocument, zodat je tijdens het schrijven van je ondernemersplan gestructureerd aan de slag kunt. Maar de site biedt meer. Wat bijvoorbeeld als je als ZZP-er van start gaat of juist al direct op zoek moet naar geschikt personeel? Of misschien start je wel een webwinkel? Dan moet je weten dat je ook als internet-ondernemer te maken krijgt met (overheids)regels.

Startersverhalen


De rubriek Startersverhalen is absoluut de moeite waard. Hier vertellen ervaren ondernemers over de start van hún bedrijf. Van een ouder echtpaar dat een B&B startte tot een jonge ‘spareribkoning’. Uit alle ervaringsverhalen blijkt dat een goede voorbereiding een belangrijke voorwaarde is om succesvol te zijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *