Van verkoop en onderhoud tot schadeherstel

De RIDA Groep bestaat uit een aantal autobedrijven en schadeherstelbedrijven in Zeeuws-Vlaanderen. Samen leveren deze bedrijven het hele scala aan verkoop, verhuur, onderhoud en schadeherstel, voor particulieren en bedrijven.

Schadeherstel
RIDA heeft drie vestigingen voor schadeherstel: Deschatech Oostburg, Meijers IJzendijke en Rida&Selekta Terneuzen, alle drie onder de paraplu van Autoschadeteam. “De locatie in Terneuzen is onze grootste vestiging en voornamelijk gericht op personenauto’s”, vertelt Pieter Dieleman, directeur van RIDA Autoschade. In totaal werken bij de schadeherstelbedrijven van RIDA zo’n veertig medewerkers. “Onze monteurs zijn opgeleid en werken met apparatuur volgens fabrieksvoorschriften en voldoen aan de eisen van de importeurs. Vooral voor de nieuwere modellen is dat van belang: veel moderne auto’s kunnen niet veilig meer worden hersteld zonder de juiste kennis en apparatuur.”

Sinds enkele jaren is het bij een aantal verzekeraars zelfs verplicht om schade te laten herstellen door merk-erkende bedrijven. “Voor ons was het geen probleem om die merk-erkenning te behalen, omdat wij altijd nauw hebben samengewerkt met de dealers om ons heen. De merkendealers in de buurt sturen hun klanten met schade al jaren naar ons door. Zij leveren ons de onderdelen en wij nemen ze alle zorgen uit handen. Op die manier beschikken wij altijd over de juiste apparatuur en onderdelen en is de kwaliteit van ons schadeherstelwerk gewaarborgd. Het is een prima wisselwerking op basis van opgebouwd vertrouwen.”

In 2009 en 2010 is de RIDA Groep uitgebreid met de vestigingen in IJzendijke en Oostburg, zodat het bedrijf dekking heeft in de hele regio. Deze vestigingen zijn universele schadeherstelbedrijven en hebben elk hun eigen specialisme. “In Oostburg doen we naast personenauto’s ook het grote werk. In onze spuitcabine van 20 meter lang kunnen we alle grote objecten spuiten. Hier herstellen we bijvoorbeeld schades aan graafmachines, landbouwvoertuigen, vrachtwagens en trailers. Ook voor het in de bedrijfskleuren spuiten van voertuigen is dit ideaal. Verder kunnen we eigenlijk alles spuiten wat in de cabine past.”

Meijers IJzendijke is erkend FOCWA caravan- en camperschadeherstelbedrijf. “Wij beschikken dus over de juiste vakkennis èn apparatuur voor volledig herstel aan caravan en camper, van een klein krasje tot het vervangen van een hele zijwand, vloer of dak. Wij zijn ook Profile-repair specialist voor Zeeland. Dit is een speciale techniek om kleine deukjes in de geprofileerde caravanplaat te herstellen.” Onderhoud en schadeherstel van caravans en campers vraagt een specialistische aandacht. Dieleman: “Meijers IJzendijke is gespecialiseerd in herstel-werkzaamheden in aluminium plaatwerk en polyester of kunststof onderdelen. Camper- en caravanbezitters kunnen ook bij ons terecht voor het herstel van interieur, bijvoorbeeld na een lekkage, of het inbouwen van een nieuw interieur.”

Autobedrijf Rida en Autohuis Terneuzen
Van oudsher is RIDA een bedrijf voor onderhoud, reparatie en verkoop van alle merken. Sinds mei van dit jaar is het autobedrijf officieel Vakgarage RIDA. “Vakgarage is een landelijke keten waar zo’n tweehonderd autobedrijven bij zijn aangesloten”, vertelt directeur Ko Dieleman. “De marketing wordt landelijk aangepakt en dat zorgt voor naamsbekendheid en herkenbaarheid. Alle Vakgarages hebben een technische achtergrond en de klant kan overal terecht: we hebben onderling contact en landelijke service.”

RIDA heeft gemiddeld zo’n honderd occasions van diverse merken op voorraad, afkomstig uit inruil en inkoop. “Wij zijn heel actief in de inkoop om het assortiment aantrekkelijk te houden. De bulk zit in het jonge segment, tot 8 jaar oud. Maar er blijft altijd vraag naar auto’s tot 5.000 euro, dus daarvan hebben we ook altijd wat staan. Maar alleen als het echt goed is. Het is de kunst om de goede mix te hebben.”

Dieleman koopt zijn auto’s in het hele land in en soms ook in Duitsland of België. “Bijvoorbeeld wanneer de klant een speciaal type zoekt. En we doen altijd zelf onderzoek, we kopen niets alleen maar van internet.” Dieleman krijgt wekelijks wel een paar zoekopdrachten. “Tot een paar jaar geleden kochten mensen makkelijker zelf via internet, maar intussen is kopen bij de vakman in de buurt bewezen veiliger. Wij zijn altijd volkomen transparant over de kosten en marges en we ruilen ook de huidige auto in. Dat is ontzorgen. En dan koopt men graag via ons.”

Onderhoud, APK en reparaties
Dieleman: “Onze vakkundige monteurs ‘servicen’ de meest uiteenlopende merken met de daarvoor beschikbare multi-merken apparatuur: onmisbaar voor een juiste diagnose.” RIDA is een RDW erkend APK keuringsstation. “Onderhoud en reparatie voeren we uit onder de BOVAG gedragscode en BOVAG garantie. Daarnaast beschikken we over een bandenhotel voor de opslag voor zomer- en winterbanden. En natuurlijk bieden we een haal- en brengservice of vervangend vervoer als dat nodig is. Ons doel is om onze klanten volledig te ontzorgen.”

Autohuis Terneuzen Kia dealer
Behalve occasions verkoopt RIDA Groep ook nieuwe auto’s: sinds 17 jaar is het bedrijf KIA-dealer met de vestiging Autohuis Terneuzen. “Kia is het snelst groeiende automerk op de Nederlandse markt. In 2016 behoorde Kia tot de top 10 van best verkochte automerken in Nederland en is daarmee het meest verkochte Aziatische merk in ons land. Standaard 7 jaar Kia garantie is een belangrijke ontzorg-factor.”

Verhuur
Ook voor verhuur is RIDA de aangewezen partij, of het nu gaat om personen-, bedrijfs- of kleine verhuiswagens, zowel voor particulieren als bedrijven. “Bij verhuur voor langere termijn kunnen we ook short lease aanbieden”, zegt Ko Dieleman. “We hebben een vaste vloot aan huurauto’s, maar desnoods hebben we de showroom als back-up, bijvoorbeeld als een bedrijf opeens veel auto’s tegelijk nodig heeft. Ook wanneer je iets bijzonders zoekt, hebben we vaak wel het juiste model voorhanden.”

Rida Groep
Mr. F.J. Haarmanweg 4
4538AR Terneuzen
T. 0115 – 622 600
E. algemeen@rida.nl
I. www.rida.nl

Tekst: Liesbet Mallekoote
Foto’s: Ruden Riemens

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.