Van Zeeuws-Vlaanderen naar de grote stad én terug

Hij startte zijn carrière als elektricien in Zeeuws-Vlaanderen. Maar toen Jean-Philippe van de Wiele op zijn 19e de kans kreeg om naar Arnhem te vertrekken voor een baan als logistiek planner, greep hij die. “Ik was eigenlijk nooit bewust bezig met een vertrek uit Zeeland, maar nu lonkte de grote stad met al zijn mogelijkheden.”

Jean-Philippe ging werken bij een recyclebedrijf. “Ik werkte van zeven uur ’s ochtends tot acht uur ’s avonds en liep overal in het bedrijf mee omdat ik wilde weten hoe alles werkte. Ik zag het als investeren in mijn toekomst.” Het bedrijf maakte in korte tijd een enorme groei door. “We gingen in vijftien jaar tijd van 20 naar 200 medewerkers. Die groei nam veel uitdagingen met zich mee. Ik pakte ze aan en zorgde voor oplossingen. Zo klom ik al snel hogerop. Maar op een gegeven moment hadden we alle hordes genomen en was de druk eraf. Ik begon me te vervelen.”

Drive
Waar Jean-Philippe ooit voor groei en ontwikkeling naar de stad verhuisde, koos hij nu de omgekeerde richting. “Ik wilde niet alleen terug naar mijn roots, mijn familie en vrienden. Ik zag ook enorme kansen in Zeeland. Deze regio is volop aan het groeien en ontwikkelen. Ik ging werken bij een bedrijf in Hulst, waar nog flinke slagen gemaakt moesten worden in onder meer ICT, bedrijfsmanagement en organisatiestructuur. Ik mocht er aan knoppen draaien en veranderingen implementeren. Fantastisch vond ik het. Juist in hectiek vind ik mijn drive.”

Uitdaging
Toen Jean-Philippe eens goed om zich heen keek, zag hij dat veel bedrijven voor soortgelijke uitdagingen staan. “Het gekke is alleen, dat ze alles zelf proberen op te lossen. In de stad is het heel normaal om hier een interim adviseur voor in te schakelen. Iemand van buitenaf met expertise en ervaring, die ze stappen kan helpen zetten. Maar in Zeeland zijn we dat nog niet zo gewend. Ik zie het nu als mijn uitdaging om daar verandering in te brengen. Met mijn lokale én stedelijke ervaring, kennis en netwerk kan ik ondernemers verder helpen.”

Vd Wiele Bedrijfsadvies
Of het nu gaat om advies over organisatieaanpassingen, een frisse blik op kostenreductie of het implementeren van nieuwe technieken of processen, Vd Wiele Bedrijfsadvies zorgt voor oplossingen. “Dat doen we op het bedrijf zelf. In de vergaderzaal, maar vooral ook op de werkvloer. Dat is onze kracht.”

Tekst: KIM DE BOOIJ
Foto: JAN DE CARPENTIER

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *