Vandaag in de PZC: Zeeland maakt zich zorgen om Brexit

Middelburg-
Zeeuwse ondernemers maken zich zorgen over de Brexit. Zes van de tien ondernemers ziet flinke economische gevolgen voor Zeeland als Verenigd Koninkrijk de Europese Unie verlaat. Dit blijkt uit een onderzoek van De Twaalfde Man Marketing & Communicatie en Zeeland Business onder ruim 100 Zeeuwse ondernemers. Het onderzoek werd uitgevoerd tijdens een ondernemersnetwerk van Zeeland Business met de MeetMatch applicatie over de gevolgen van de Brexit.

Eerder al gaf een rapport van de Europese Unie aan dat van alle provincies Zeeland het meest wordt blootgesteld aan de gevolgen van de Brexit. Omdat Zeeland veel producten uitvoert naar het Verenigd Koninkrijk zal de Brexit negatief uitpakken voor de Zeeuwse economie. Het belang van export is in Zeeland bijna het grootst van alle provincies.
Tegelijkertijd zijn er ook kansen, bijvoorbeeld om Britse bedrijven die overwegen te verhuizen naar het Europese vasteland naar Zeeland te halen. Daar moet Zeeland wat betreft de bevraagde ondernemers veel harder aan trekken.

Slechts één op de tien ondernemers in de regio denkt dat het met de Brexit allemaal niet zo’n vaart zal lopen. Ze wijzen daarbij op de opheft rond ‘de millenium-bug’ aan het begin van de eeuw. Die viel achteraf reuze mee. Uit onderzoek blijkt wel dat veel mkb-bedrijven nog niet klaar zijn voor de Brexit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *