VDS Staal- en Machinebouw: biedt een unieke combinatie

Als een continu proces van investeren, vooruitlopen en veranderen, zo typeert directeur Marcel van Hee de bedrijfsvoering van VDS Staal- en Machinebouw in Vlissingen-Oost. Juist door te investeren en toekomstgericht te denken en te handelen weet VDS unieke mogelijkheden te creëren voor de klant. “Die situatie ontstaat doordat we proberen in te spelen op wat komen gaat.”

Van Hee: “We hebben een unieke combinatie van op- en overslag en onderhoud, zowel binnen als buiten. Dat hebben we allemaal in huis en dat resulteert in een breed gespecialiseerd bedrijf en minder kosten voor onze klanten.” De unieke combinatie ontstond door de overname van Sealake Terminal in augustus 2007, een bedrijf op het terrein van VDS Staalen Machinebouw en dat zich bezighoudt met opslag van bulk,breakbulk en actief is als offshoreterminal. De jaren daarop volgend werd de samenwerking geïntensiveerd.

China
De mogelijkheden en de unieke combinatie die voortkwamen uit de overname van Sealake gaven stof tot nadenken, nadenken over de toekomst. In 2010 vertrok een delegatie van VDS richting China voor een handelsmissie. “Uit die reis haalden we het besef dat we moesten investeren om bij te blijven en de kostprijs te drukken, verklaart van Hee. ”VDS ging vernieuwen, en hoe! Sinds een jaar is de kade verlengd van 100 naar 250 meter, met een diepgang van 10 meter. Daarnaast is er geïnvesteerd in machines. Een nieuwe brandsnijmachine van 24 meter lang, waar bovendien ook buizen en kokers op worden geprofileerd: “Zo’n machine heeft niemand in deze regio.” VDS kocht ook twee nieuwe volautomatische zaagmachines
die net als de brandbank tot een diameter van 700 mm kunnen bewerken. De volautomatische zaag wordt rechtstreeks vanuit de tekenkamer bediend: een schoolvoorbeeld van efficiëntie. Die vernieuwingen werpen hun vruchten af. Grote offshoreklanten kloppen aan en kunnen zelfs zware stukken tot 1800 ton ter reparatie neerzetten op de kade van VDS. Op dit moment werkt VDS onder andere aan de nieuwe Bosrandbrug voor de gemeente Amsterdam. “Wij hebben de capaciteit en de voordelen voor de klant in huis”, vult van Hee aan. Maar VDS is er naast de grote projecten ook nog altijd voor de particulier, die met een gerust hart een tuinhek kan achterlaten om te conserveren.

Dat VDS Staal- en Machinebouw naar de toekomst kijkt blijkt eveneens uit de aandacht voor ‘groen’ ondernemen. Energiezuinige bedrijfswagens, LED-verlichting in de werkplaats en zonnepanelen op het dak tonen de milieubewuste kant van VDS. Van Hee: “We zijn, door in te zetten op vernieuwing op meerdere vlakken, helemaal klaar voor de toekomst.”

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Niets gevonden

Er zijn geen resultaten gevonden

Evenement-tag: Award

Niets gevonden

Er zijn geen resultaten gevonden

","subscription_failed":"Kijk dan de onderstaande velden in om ervoor te zorgen u de juiste informatie.","et_ab_log_nonce":"e319d2654b","fill_message":"Alsjeblieft, vul op de volgende gebieden:","contact_error_message":"Gelieve de volgende fouten te verbeteren:","invalid":"Ongeldig e-mail","captcha":"Captcha","prev":"Vorig","previous":"Vorige","next":"Volgende","wrong_captcha":"U heeft het verkeerde nummer in de captcha ingevoerd.","wrong_checkbox":"Checkbox","ignore_waypoints":"no","is_divi_theme_used":"","widget_search_selector":".widget_search","ab_tests":[],"is_ab_testing_active":"","page_id":"2817","unique_test_id":"","ab_bounce_rate":"5","is_cache_plugin_active":"yes","is_shortcode_tracking":"","tinymce_uri":""}; var et_pb_box_shadow_elements = []; var et_pb_motion_elements = {"desktop":[],"tablet":[],"phone":[]}; var et_pb_sticky_elements = []; /* ]]> */