Veel dynamiek en animatie

Dit jaar wordt Contacta.nl nóg unieker dan tijdens de afgelopen jaren. Niet alleen omdat het een jubileumjaar is (30 jaar), maar ook omdat we kunnen spreken van een echte primeur. Voor het eerst zal er ook een plein voor Vlaanderen worden voorzien: Het Vlaams Paviljoen. Het enthousiasme van Martin Lammerteyn, coördinator van het plein, werkt aanstekelijk.

VlaamsPaviljoen3“Het Vlaams Paviljoen is een ontmoetingsplaats en een platform waar de dynamische ondernemer wil groeien over de grenzen heen: om contacten te leggen in Zeeland. De Vlaamse ondernemer komt als het ware even over het muurtje kijken. Het moest ervan komen. Vanuit Vlaanderen rees vaak de vraag hoe het in Zeeland zat en vice versa. Ni vu, ni connu. Onbekend is onbemind. Daar kan nu eindelijk verandering in komen”. Wie het Vlaams Paviljoen bezoekt, vindt niet alleen ondernemers, maar ook overheden. Alle actoren zijn aanwezig om het maximum aan potentieel eruit te halen.

Tijdens Contacta.nl geeft Martin ook een seminar over zaken doen in België. Tijdens dit seminar krijgt u handvaten om effectief aan de slag te gaan. Het is een logische en pragmatische benadering waarbij entrepreneurs de nodige input krijgen om hun eigen commerciële grenzen te verleggen.De vereniging IJV-IFAS uit Gent staat in voor de organisatie van het Vlaams Paviljoen. Er zal een gezonde mix zijn van verschillende standen: van drukkerij, over communicatiebureau tot bierbrouwer. “De focus ligt op netwerken of “borrelen” zoals ze in Nederland zeggen, maar dan niet het klassieke pintjes drinken” vertelt Martin. “Neen, het is veel meer dan dat. Beschouw het gerust als een vorm van marktonderzoek in levenden lijve. Wie doet er wat, wanneer en hoe. De Vlaamse ondernemers die deelnemen, maken duidelijk dat ze durven, willen én kunnen. Grenzeloos ambitieus. Maar dan zonder toeters en bellen”.

VlaamsPaviljoen2

De link met het thema ‘Samen Groeien’ is gauw gelegd met het Vlaams Paviljoen. “Het wordt een interessante mengelmoes van Vlaamse ondernemers die zo snel mogelijk de kans willen grijpen om te groeien. Met het Vlaams Paviljoen slagen we erin om verschillende ondernemingen onder een gemeenschappelijke noemer in de verf te zetten. Vanuit een gemeenschappelijk thema komen we buiten als een geheel. Verwacht je maar aan een flinke portie dynamiek, animatie en interactie op verschillende niveaus.”

artikel-12-foto-1

ContactaNL 2016: Oosterscheldehal (Hal 3)

TEKST NADINE BRAECKMAN | FOTO’S BERT VAN LEERDAM / SUZAN THIRY

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.