Veelzijdig transportspecialist

RRF_ZB_rijnberg1
Daniël en Robert Rijnberg

A.C. Rijnberg transportservice b.v. in Terneuzen verzorgt stukgoed-, volume- en containertransport. Het bedrijf is met name actief in de Benelux, Duitsland en Frankrijk. Naast transport heeft het bedrijf eigen opslagfaciliteiten en een rijschool, A.C. Rijnberg Logistics.

AC Rijnberg is een echt familiebedrijf, gestoeld op passie en loyaliteit. “Wij zetten sterk in op continuïteit”, legt transportmanager Robert Rijnberg uit. “Wij streven naar langdurige relaties, zowel met onze klanten als met onze medewerkers. Door de platte organisatiestructuur hebben wij korte communicatielijnen, waardoor wij flexibel en snel kunnen schakelen. Dat is bijzonder belangrijk in deze branche.”

Lean and Green


AC Rijnberg transportservice beschikt over de Lean and Green Star award. Lean and Green is een landelijk initiatief voor het stimuleren van duurzaam ondernemen in de logistieke sector. Award-winnaars zeggen toe om hun CO2-uitstoot aantoonbaar te reduceren. Om die reden heeft Rijnberg, in samenwerking met 2 klanten, geïnvesteerd in twee LZV combinaties. “Deze zijn met een lengte van ruim 25 meter een stuk langer dan de standaardtrailers. Dit heeft als voordeel dat we 60% meer laadcapaciteit hebben, terwijl het brandstofverbruik nauwelijks stijgt. Ik verwacht dat het gebruik hiervan in de toekomst alleen maar zal toenemen.”

Frankrijk specialist


Het transportbedrijf is gespecialiseerd in transport van en naar Frankrijk. Daarbij is het groupage-transport, met name in de regio Noordwest-Frankrijk, een duidelijke specialiteit. “Wij zijn hier dagelijks met meerdere wagens aanwezig en zijn daardoor zeer flexibel. Door de korte lijnen met onze klanten, goede planning en onze chauffeurs proberen we snel en efficiënt te werken. In Terneuzen hebben wij 1000 m2 beschikbaar voor cross docking. De goederen worden niet opgeslagen, maar direct gesorteerd en klaargezet voor het eerstvolgende transport.” De opslagcapaciteit is overigens voor een belangrijk deel vast verhuurd. Om die reden oriënteert Rijnberg zich op de mogelijkheden om de opslagmogelijkheden te verruimen.

Eigen rijschool


De eigen rijschool is een belangrijke kweekvijver voor de chauffeurs van het transportbedrijf. De rijschool richt zich uitsluitend op vrachtwagenchauffeurs, dus het rijbewijs C en CE. “Verder zijn we in Zeeuws-Vlaanderen de enige erkende rijschool voor het ADR-certificaat. Dit vakbekwaamheidscertificaat is verplicht voor bestuurders die gevaarlijke goederen vervoeren.

Code 95


Verder is het verkrijgen van de code 95 belangrijk in de wereld van het beroepsgoederenvervoer. Deze code is vanaf 10 september 2016 verplicht voor iedereen die beroepsmatig als vrachtautochauffeur rijdt. Rijnberg Logistics biedt de mogelijkheid om de 35 uur verplichte nascholing te halen. Dit omvat 5 cursusdagen waarvan het praktijkdeel bestaat uit Het Nieuwe Rijden of Rij-optimalisatie (voorheen BBS training). “Code 95 is vijf jaar geldig en dus begint vanaf september de volgende periode van vijf jaar. Uiteraard zijn onze eigen chauffeurs volledig en goed geschoold op dit gebied.”

A.C. Rijnberg Transportservice b.v.


0115 – 612 384

www.rijnberg.comA.C. Rijnberg Logistics


0115 – 694 199

www.rijnberg-logistics.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.