Verkiezing Zeeuws Familiebedrijf van het Jaar: nadruk op personeelsbeleid

Voor de vijfde keer wordt in oktober de verkiezing Zeeuws Familiebedrijf van het Jaar gehouden. Zeeland Business, Baker Tilly Berk, de Zeeuwse Rabobanken en advocatenkantoor Adriaanse van der Weel zijn de organiserende partners. Aanmelden kan hier.

Tim van den Berg, Zeeland Business
“Inmiddels heeft het concept zich bewezen: we krijgen elk jaar tussen de 80 en 120 aanmeldingen en daar zit nog groei in.” “Aangemelde bedrijven moeten aan een aantal criteria voldoen, zoals historische waarde, duurzaamheid en betekenis voor de Zeeuwse economie. Dit jaar ligt de nadruk op personeelsbeleid: wat doen bedrijven om jonge werknemers aan te trekken en vast te houden. Een actueel thema, want steeds meer bedrijven hebben moeite om personeel te vinden. Wij hopen andere bedrijven hiermee te inspireren.”

Ad de Korte, Zeeuwse Rabobanken
“Ik merk bij familiebedrijven een bepaalde bezieling: ze zijn gericht op continuïteit en werken niet alleen voor vandaag.” “Bij de verkiezing voor familiebedrijf van het jaar ben ik steeds verrast door de kwaliteit van de deelnemers. Er zijn zoveel schitterende bedrijven in Zeeland dat het lastig is een winnaar te kiezen. Vanwege de rol en betekenis van familiebedrijven in Zeeland is het belangrijk daar eens per jaar de schijnwerper op te zetten.”

Verena Jongepier, Adriaanse van der Weel
“Familiebedrijven gaan over van generatie op generatie. Meestal is de hele familie erbij betrokken. Die aspecten maken deze bedrijven onderscheidend en bijzonder. Met een evenement van dit formaat geven wij het signaal af dat familiebedrijven van groot belang zijn voor de Zeeuwse economie. Het is belangrijk hoe een bedrijf de nieuwe generatie, bijvoorbeeld door scholing, extra
kansen biedt.”

Marcel Klootwijk, Baker Tilly Berk Goes
“De verkiezing is een mooi platform om de familiebedrijven te profileren. Familiebedrijven vormen 85 procent van de economie van Zeeland, dus zij zijn heel belangrijk voor de regio. We zien elk jaar andere bedrijven tussen de aanmeldingen. Daaruit blijkt wel dat het begint te leven. Dit jaar leggen we een accent op wat de bedrijven doen om Zeeland aantrekkelijk te houden voor jongeren.”

Nomineren Zeeuws Familiebedrijf van het Jaar
Nog tot vrijdag 7 september kunt u uw eigen familiebedrijf of dat van een ander nomineren voor de Award van 2018. De uitreiking is op maandag 8 oktober in De Mythe in Goes.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.