Verkiezing Zeeuws Familiebedrijf van het Jaar

De verkiezing Zeeuws Familiebedrijf van het Jaar wordt georganiseerd door vier partners: Zeeland Business, Baker Tilly Berk Goes, de Rabobank en advocatenkantoor Adriaanse van der Weel uit Middelburg.

Tim van den Berg,
Zeeland Business
“Deze verkiezing kwam voort uit een onderzoek van Baker Tilly Berk en de Rabobank, dat Zeeland het hoogste percentage familiebedrijven van Nederland heeft. We bedachten twee concepten: een Zeeland Business Special over familiebedrijven en samen met de partners het idee voor een verkiezing. Zo kunnen we familiebedrijven op een voetstuk zetten. Criteria om mee te doen zijn onder meer de economische waarde van het bedrijf en het historische karakter. Het gaat dus niet alleen om omvang of groei. Het zijn vaak bedrijven die al generaties bestaan, waar personeel lang blijft en waar de directie nog persoonlijk contact heeft met werknemers en klanten. Daarbij hebben ze een behoorlijke inbreng in de Zeeuwse economie. Daar mag je best trots op zijn.”

Marcel Klootwijk,
Baker Tilly Berk Goes
“Met deze verkiezing kunnen Zeeuwse familiebedrijven zich prachtig profileren. Wij hebben er veel als klant en hebben er een sterke band mee. Ze onderscheiden zich door de heel eigen dynamiek en de vele aspecten die meespelen: de betrokkenheid van de hele familie, de financiële verbanden tussen zakelijk en privé en de bedrijfsopvolging. Daarbij vormen familiebedrijven 85 procent van de economie van Zeeland, dat geeft al aan hoe belangrijk zij zijn voor de regio. We merken dat elk jaar weer andere bedrijven aan de verkiezing meedoen en het is heel mooi om te zien hoe die begint te leven.”

Ad de Korte,
Rabobank
“Familiebedrijven denken aan de lange termijn. Net als onze bank. Zeeuwen slaan zichzelf niet gauw op de borst, maar je merkt dat veel familiebedrijven echt trots zijn op wat ze hebben bereikt. De genomineerden zijn allemaal prachtige bedrijven en het is moeilijk er eentje uit te kiezen. Het is een prestatie om een bedrijf generatie op generatie overeind te houden. Wij zijn in Zeeland met relatief bescheiden verliezen uit de recessie gekomen en familiebedrijven waren daar een belangrijke factor in. Door hun blik op continuïteit zijn hun pieken minder hoog en de dalen minder diep. Zij zullen altijd blijven vechten om het familiebedrijf overeind te houden.”

Verena Jongepier,
Advocatenkantoor Adriaanse van der Weel
“Als advocatenkantoor verbinden wij graag onze naam aan evenementen die Zeeuwse bedrijven op de kaart zetten. Familiebedrijven zijn bijzonder, omdat ze vaak lang bestaan en sterk betrokken zijn bij hun personeel en hun relaties. Ons kantoor is zelf geen echt familiebedrijf, maar de oorsprong ligt in meerdere generaties Adriaanse en Van der Weel. Daarnaast hanteren wij in onze dienstverlening dezelfde betrokkenheid en toegankelijkheid als veel familiebedrijven. Met deze verkiezing willen we de familiebedrijven in Zeeland in een positief daglicht zetten. Het is prachtig om op basis van criteria als historie, economische waarde en duurzaamheid zo’n award te winnen.”

Tekst: Liesbet Mallekoote

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.