Vernieuwing voorkomt vaste patronen

Onthaasting en een constante drang naar vernieuwing. Door deze thema’s hoog in het vaandel te houden, beschikt Wouters Advies in Meliskerke al vele jaren over een trouwe en steeds groeiende klantenkring.

Wil Wouters begon zijn advieskantoor 15 jaar geleden onder het motto “Wie zichzelf vernieuwt, heeft het verrassende in eigen hand”. Die woorden staan gebeiteld in een hardstenen plaquette bij de ingang. “Daarmee bedoel ik dat je steeds moet blijven nadenken over waar je mee bezig bent: over de vorm van je dienstverlening, hoe je die kunt verbeteren, en hoe je jezelf kunt vernieuwen. Niet alleen over gebaande paden gaan en via geijkte patronen denken, maar proberen tegendraads te zijn en nieuwe invalshoeken te zoeken.”

Minstens zo belangrijk binnen Wouters Advies is het begrip onthaasting. “Het belang van dat thema komt tot uiting in de tweede bedrijfsquote: “Betrokkenheid en kwaliteit geeft continuïteit”. Wij nemen graag de tijd voor onze klanten en geven ze onze volledige aandacht. In combinatie met de kwaliteit van onze dienstverlening behalen wij op die manier de beste resultaten, wat weer leidt tot een continuïteit in de relatie.”

Bij Wouters Advies werken momenteel 15 mensen. De fiscale en financiële diensten worden voornamelijk verleend aan bedrijven en particulieren in Zeeland, Zuid-Holland en West-Brabant. “Wij kiezen er bewust voor om zo’n veertig procent van onze klanten buiten Zeeland te zoeken. Zo doen wij ervaring op met verschillende belastingkantoren. Het is goed om binnen de Belastingdienst meerdere aanspreekpunten te hebben. Het zwaartepunt van onze werkzaamheden ligt bij de zakelijke dienstverlening, met name in het MKB. Daar bieden wij een compleet pakket tegen een vooraf overeen te komen scherpe prijs”.

In het kader van constante vernieuwing, begon Wouters Advies tien jaar geleden met een nieuwe bedrijfstak: overheidsadvisering. “Wij bieden lagere overheden, zoals waterschappen, gemeenten en samenwerkingsverbanden, verschillende vormen van dienstverlening aan: ondersteuning, interim management, advies, en controles op de rechtmatigheid en doelmatigheid van geldstromen. Zo controleren we bijvoorbeeld of subsidies via de geldende regels zijn verstrekt en of de gestelde doelen zijn behaald.”

Deze twee totaal verschillende activiteiten, belastingadvies en overheidsadvies, hebben een versterkend effect, zegt Wouters. “Onze medewerkers hebben elk hun eigen taken, maar kijken natuurlijk wel eens bij elkaar over de schutting. Opgedane kennis wordt over en weer benut. Voor de klant heeft dat als voordeel dat onze medewerkers niet in vaste denkpatronen verzeild raken. Door af en toe mee te lopen met iemand van de andere tak, stimuleer je jezelf en elkaar om oorspronkelijk te blijven denken. Wij kennen geen sjablonen, die voor iedereen gelden.” Iets wat daar nog eens extra bij helpt, is het zogeheten ‘vier ogen-principe’, zegt Wouters: “Er kijkt altijd iemand mee. En dan bedoel ik echt lezen, met echte aandacht en echte vragen stellen. Zo houden we elkaar scherp.”

Wouters Belasting- en overheidsadvies

Dorpsstraat 4

4365 AM MELISKERKE

T. 0118 556677

I. www.woutersadvies.nl

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *