Vesta en Nedstore bouwen in Vlissingen

De Zeeuwse havens groeien snel. voor nieuwe bedrijven biedt Zeeland Seaports vele voordelen in vergelijking met de grote havens van Rotterdam en Antwerpen. Bedrijven voor op- en overslag van vloeibare bulkproducten, zoals Vesta en Nedstore, hebben een weloverwogen keuze gemaakt om zich in Vlissingen te vestigen.

Momenteel wordt bij Vesta in Vlissingen-Oost gewerkt aan de realisatie van zeven nieuwe opslagtanks die bij elkaar een capaciteit hebben van 224.000 m3. Deze eerste fase van uitbreiding wordt volgens de planning afgerond in het tweede kwartaal van 2012. In de toekomst is ook nog ruimte voor vijf tot zes tanks op het terrein van Vesta aan de Buitenhaven. Aart Cieraad, vestigingsmanager: “Voor deze tweede fase in de uitbreidingsplannen zijn we bezig om de juiste partner en/of investeerder te vinden. Maar wij hebben daar alle vertrouwen in, wij zien wel toekomst in de Vlissingse haven. De ligging is geografisch goed, er is diep vaarwater voor grote tankers en geen hinder van sluizen. Daarnaast was er in deze haven nog voldoende ruimte om uit te breiden in tegenstelling tot de bomvolle havens van Rotterdam en Antwerpen.”

Ook Nedstore koos daarom voor Vlissingen. Peter Weijland, algemeen directeur van Nedstore, sluit zich bij Cieraad aan: “In die drukke havens kunnen de wachttijden voor schepen soms ook behoorlijk oplopen. Dat is  niet efficiënt. De keuze voor Vlissingen was dus een heel logische.” Nedstore rekent erop medio 2012 te starten met de bouw van vijf tanks, welke samen een opslagcapaciteit hebben van 100.000 m3. Dat zal zo’n één tot anderhalf jaar in beslag nemen, wat betekent dat het bedrijf eind 2013 operationeel is. Weijland: “Momenteel loopt de vergunningsaanvraag nog. Veiligheid speelt een grote rol in de ontwerpen en daar hebben wij uiteraard rekening mee gehouden, maar je hebt nu eenmaal te maken met procedures. Dat kost tijd. De samenwerking met alle betrokken instanties zoals gemeente en provincie is verder heel prima.” Cieraad bevestigt dit: “De termijnen worden allemaal netjes gehaald en Zeeland Seaports helpt ons ook goed.”

De vestiging van deze bedrijven in Vlissingen brengt vanzelfsprekend extra werkgelegenheid met zich mee, zowel direct als indirect. Het personeel van Vesta, wat veelal uit Tsjechië komt, woont en leeft hier en levert zo een bijdrage aan de regionale economie. Nedstore is van plan personeel uit Vlissingen en omgeving te werven. Weijland: “Zij voelen zich verbonden met deze stad en wij hopen dat we ze daardoor langdurig aan ons bedrijf kunnen binden.” In totaal rekent Nedstore werk te bieden aan zo’n honderd mensen.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.