Vesta investeert in Vlissingen

Vesta Terminal Flushing (VTF) is een op- en overslag terminal voor vloeibare bulkproducten. Naast de opslag van producten voor diverse klanten verzorgt VTF overslag via zee-, binnenvaart- en wegtransport. Veiligheid, duurzaamheid en klantgerichtheid staan bij alle diensten centraal. De opslagcapaciteit van VTF omvat momenteel 170.000 m3 verdeeld over drie locaties: twee aan de Buitenhaven in Vlissingen en één aan de Sloehaven in Vlissingen-Oost.

Aart Cieraad is terminal manager en vertelt wat er bij Vesta wordt opgeslagen: “De opslagtanks zijn geschikt voor de opslag van zogenoemde K3 en K4 vloeistoffen, zoals stookolie, gasolie, biobrandstoffen en dierlijke en plantaardige oliën.” VTF is onderdeel van de Mercuria Energy Group, een groep van bedrijven die wereldwijd actief is in een breed spectrum van de mondiale energiemarkten. Mercuria is één van de vijf grootste onafhankelijke energiehandelaren ter wereld. Onder de naam ‘Vesta’ beheert deze multinational een groeiend aantal bedrijven dat actief is in de opslag van vloeibare producten en de productie van biobrandstoffen. Sinds de overname van de Vlissingse terminal door Mercuria is er fors geïnvesteerd in modernisering en optimalisering van de bestaande faciliteiten.

In Vlissingen-Oost wordt gewerkt aan zeven nieuwe opslagtanks met een totale capaciteit van 224.000 m3. Cieraad: “Zowel aan de Buitenhaven als aan de Sloehaven is ruimte om in de toekomst verder uit te breiden. De plannen zijn al vergevorderd en liggen klaar om in de uitvoeringsfase te belanden.” Voor Vesta is het bij het maken van nieuwe plannen altijd belangrijk dat er een goede samenwerking bestaat met betrokken overheden en andere partijen in de regio. “Uiteindelijk is dit niet alleen een investering in onze toekomst, maar ook in die van Vlissingen en omstreken.”

Vesta

Oosterhavenweg 14 | 4382 NL Vlissingen

T: 0118 492 820 | www.vestaterminals.com

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *