Video en vlog: bewegend beeld boeit

Welke kant wil jij op met de marketing voor je bedrijf? Ga voor juiste mediamix. Hierin werken social media zich steeds meer op, maar op een nieuwe manier. By the way… Durf je al te vloggen?

Profiteer van het feit dat social media steeds populairder worden. Trek er budget voor uit. Weet wat je doelgroep is en spreid je kansen over verschillende online en offline media. Blijf niet hangen in Facebook. Denk ook eens aan LinkedIn of Instagram, met goede hashtags en stories. Maar bedenk: de honger naar likes en reacties is uit. Ga voor uitgekiend voer voor een specifiek
publiek. “Personalisatie is het sleutelwoord”, zegt ook communicatiespecialist Wendy Suurmond van Nedbase in Middelburg. “Meer dan ooit draait alles om relevante, unieke content. Denk na over je strategie. Breng interactie teweeg, zorg voor een sterke boodschap en prikkel je doelgroep.”

Video’s
Video’s zijn dé trend. Patrick Dobbelaar van marketing- en communicatiebureau Cows & Stars in Terneuzen licht toe: “Met bewegend beeld vertel je de kijker snel je verhaal. Belangrijk is dat
je boodschap echt is. En blijf creatief, want dan scoort het. Ga voor publiekgerichte content. Beter één relevant item, dan tien die het publiek voorbij schieten.” Wendy vult aan: “Je kunt ook een influencer inschakelen die je doelgroep aanspreekt. En vanzelfsprekend, houd je mediakanalen goed bij.”

Chatbot
Interactie is belangrijk. Wil je nog verder gaan in 2018 in het bereiken van je klant? Misschien is een chatbot, een geautomatiseerde virtuele assistent, interessant. Als je doelmatig contact kunt leggen met je klanten, levert dat ook tijdwinst op, bijvoorbeeld bij webservice, verkoop en klantenservice. Je kunt ook zelf een chat bemannen, via Facebook of Instagram.

Tekst: Bianca Moorthamer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *