Vierde FD Gouden Gazellen Award voor Bax-shop.nl

Bax-shop.nl heeft afgelopen vrijdag zijn vierde FD Gouden Gazelle Award gewonnen. Hiermee mag Bax-shop.nl zich ook dit jaar snelst groeiende onderneming van de regio Zuid noemen.

Om in aanmerking te komen voor deze award moeten ondernemingen binnen drie jaar een omzetgroei van minimaal 20% realiseren, een positief netto resultaat behalen en financieel gezond zijn. De database van Graydon, waarin financiële gegevens van twee miljoen Nederlandse bedrijven zijn opgenomen, ondersteunde de beoordeling. De snelste groeiers per omzetklasse en provincie worden beloond met de Gouden FD Gazellen. Bax-shop.nl zag zijn omzet de afgelopen drie jaar stijgen met 284%: van 5.1 miljoen euro in 2009 tot 19.5 miljoen euro in 2011. Deze groei was goed voor een Gouden Gazelle in de categorie middelgroot in Zeeland, die Bax-shop.nl nu voor de derde keer gewonnen heeft. Eerder werd deze award in 2008, 2009 en 2011 gewonnen door de webwinkel in audioapparatuur.

Nieuwe winkel
Hoewel de online verkopen nog altijd stijgen, heeft het bedrijf pas een zogenaamd ‘muziekpaleis’ van 1600 vierkante meter geopend.  Eigenaar Jochanan Bax zegt tegenover het FD: “Als mensen naar Goes komen, moet het een dagje uit zijn. We hebben het afgelopen jaar flink geïnvesteerd in de nieuwe winkel. Het is stiekem een heel goed verkooppunt aan het worden. De omzet is verviervoudigd in vergelijking met onze oude winkel. En dat in zes weken tijd.”

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *