Vijf genomineerden Zeeuwse PioniersPrijs zijn bekend

Weer meer aanmeldingen dan vorig jaar.
Breng nu je stem uit: Wie wint 24 november die E5.000,- prijzengeld?

Meer aandacht geven aan de gave dingen die er in Zeeland gebeuren, Zeeland positief op de kaart zetten, dat is het doel van de Zeeuwse PioniersPrijs. Dit jaar wordt de prijs voor de zesde keer uitgereikt en ook nu kan het publiek weer mede bepalen wie de winnaar wordt. De prijs wordt uitgereikt tijdens het jaarlijkse evenement van netwerk De Zeeuwse Connectie, op zaterdag 24 november in Middelburg.

Dit jaar zijn maar liefst 105 partijen aangemeld. De vijf kanshebber waarop dit jaar gestemd kan worden zijn:
Kingfish, Ohad Maiman & Kees Kloet Kats www.kingfish-zeeland.com
Kingfish Zeeland kweekt biologische, duurzame vis op het land, die bekend staat om de zeer goede smaak.

KlusMetPlus, Bas van de Kruisweg, Jordi van der Meijden, Harm van Liere, Oostdijk www.klusmetplus.nl
KlusMetPlus is een social-start-up die eenzame mensen en ouderen koppelt aan jongeren die klusjes voor ze kunnen doen.

Seaweed Harvest Holland, John van Leeuwen & Julia Wald, Kerkwerve www.seaweedharvestholland.nl
Seaweed Harvest Holland is zeer succesvol -Europees marktleider- in het kweken en verhandelen van zeewier: de voedingsstof en grondstof van de toekomst.

Set Vexy Videoproductions, Debbie en Roald Jansen, ‘s-Heer Arendskerke www.setvexy.nl
Set Vexy maakt onder andere videoclips voor wereldberoemde artiesten, zoals Mika, Tiësto, Afrojack, Universal Music, Sony, Warner en meer. Hippe creativiteit, gewoon uit Zeeland.

Coöperatie Zeeuwind, Teus Baars, Vlissingen www.zeeuwind.nl
De Zeeuwse coöperatie voor duurzame energie die er graag samen met haar leden voor zorgt dat Zeeland verduurzaamt.

Stemmen om te bepalen wie volgens jou zou moeten winnen kan vanaf nu, tot 24 november, via www.zeeuwsepioniersprijs.nl.

Het doel van het event is om gave initiatieven en organisaties in Zeeland te promoten, en tegelijkertijd uitgevlogen Zeeuwen weer eens een dagje laten terugkeren naar hun Zeeuwse basis, om ze samen te brengen met andere actieve en betrokken Zeeuwen. Een bijzondere mix van ondernemers, studenten, ambtenaren, kunstenaars, import-Zeeuwen, boomerang-Zeeuwen en meer.

Dit jaar komt de allerhoogste baas van Randstad én Zeeuw, Jacques van den Broek, terug naar zijn geboortegrond om de prijs aan de winnaar uit te reiken: een kunstwerk van Henk Vierveijzer, maar liefst €5.000,- prijzengeld en vooral ook veel media-aandacht. Daarnaast komt ook Annemarie de Kunder, bekend van RTL Boulevard, naar het event. Samen met de aanwezigen zal er worden gediscussieerd over
wat er nodig is voor de Zeeuwse arbeidsmarkt..

“Het is heel bijzonder dat het ook dit jaar weer is gelukt om een internationale CEO met Zeeuwse wortels aanwezig te laten zijn. Je merkt dat dit de kracht is van ons netwerk: mensen op allerlei posities aanspreken op hun warme band met Zeeland en zo zaken geregeld krijgen. Voor Zeeland en het initiatief werken mensen dan graag belangeloos mee, zoals ook de heer Van den Broek. Ondanks de drukke agenda’s. Dat opent deuren die anders gesloten blijven en daar kan naar onze mening heel Zeeland profijt van hebben.”

“We zijn in Zeeland soms wat te bescheiden over de unieke mooie dingen die we hier hebben. De Zeeuwse PioniersPrijs schreeuwt het wat meer van de daken, onder de duizenden volgers van De Zeeuwse Connectie, maar ook in lokale en landelijke media. Dat is goed voor Zeeland. Eerdere winnaars Walhout Civil, VitroPlus, OOS International, Zilte Academie en Appelaere hebben veel profijt gehad van deze exposure. En natuurlijk is ook de €5.000,- prijzengeld, beschikbaar gesteld door sponsoren Rijkse en de Zeeuwse Rabobanken, erg welkom!”, aldus Frederik Sinke en Jim Goedhart van De Zeeuwse Connectie.

Iedereen kan tot 24 november zijn of haar stem uitbrengen, simpel via www.zeeuwsepioniersprijs.nl.

Stichting De Zeeuwse Connectie is een netwerk van ruim elfduizend Zeeuwen, binnen en buiten Zeeland, dat Zeeuwen met elkaar verbindt en activeert. Naast het organiseren van events in de Randstad, zijn zij actief op social media. Eens per jaar organiseert De Zeeuwse Connectie ook een evenement in Zeeland, om uitgevlogen Zeeuwen weer eens terug te halen naar onze provincie en om ze in contact te brengen met andere actieve en betrokken Zeeuwen, boomerang-Zeeuwen, import-Zeeuwen en alle anderen die Zeeland een warm hart toedragen. Tijdens deze bijeenkomst wordt ook de Zeeuwse PioniersPrijs uitgereikt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *