Vijf pleinen uitgelicht

Contacta.nl 2017: ruim 15 duizend vierkante meter beursvloer met 350 standhouders uit Zeeland, West-Brabant en Vlaanderen. Samen verwelkomen zij meer dan 23.500 bezoekers. In deze Zeeland Business Contacta-Special belichten we een aantal pleinen apart, maar er zijn er meer.

Innovatieplein: ervaar de kansen
Het Innovatieplein werd vorig jaar geïntroduceerd. Het was als bijzondere eend in de bijt direct succesvol. Hier ervaart de beursbezoeker de kansen in innovatie, compact samengebracht. Dit plein in de Oosterscheldehal symboliseert de kansen voor de toekomst, met innovatie als belangrijke pijler. Dat gaat verder dan nieuwe technieken. Het gaat ook om het samen benutten van kansen voor de regio. De uitreiking van de felbegeerde Zeeuwse Innovatieprijs Emergo, op woensdag 8 november om 17.00 uur is het hoogtepunt op het Innovatieplein. Het plein wordt omarmd door verschillende organisaties, die zich samen sterk maken voor een innovatieve regio, zoals: Rijkswaterstaat, Scalda, Impuls Zeeland, Zeeuwind, DOK41 | Kenniswerf, Ki<|MPi, Zeewind en ZB| Planbureau.

Brabantplein: sterke partijen dichtbij
Op het Brabantplein in de Oosterscheldehal vertegenwoordigen zo’n twintig ondernemers de regio, waaronder ICT-bedrijf Databyte en uitzendorganisatie Goodmorning. Maar ook Kuijpers (technische installaties) en Deba bedrijfswagens zijn present. Van der Peijl Groep blijkt een vertrouwde, constante factor op de Contacta.nl. Het veelzijdige bedrijf stapt opnieuw in met een grote stand op het Brabantplein. De Brabantse ondernemers bruisen stuk voor stuk van het enthousiasme en weten zich goed te profileren. Interessant voor de beursbezoeker, want Brabantse vakkundigheid is dichtbij!

Bouw en Techniekplein: samen bouwen aan netwerk
Coördinator Ronald van der Hart: “Met elke keer weer rond de twintig deelnemers is het Bouw en Techniek-plein een vaste waarde tijdens de Contacta. We zijn te vinden op onze vertrouwde locatie, in de Westerscheldehal vlakbij de ingang. We hebben wederom een veelzijdig plein samen weten te stellen, met onder meer een houthandel, bouwbedrijf, civiele techniek, verlichting- en dakspecialisten en twee gespecialiseerde schoonmaakbedrijven. Stuk voor stuk specialisten in hun vak. Tijdens de beurs gaat het om waardevolle contactmomenten. We laten zien wat we kunnen en zetten in op de kracht die we samen hebben: we zijn deskundig in bouw en techniek in de breedste zin van het woord. Ons doel is: elkaar aanvullen en onze klanten zo laten zien wat we in huis hebben en waarmee we het verschil maken. Samen bouwen we aan ons netwerk.”

Vlaams Paviljoen: grenze­loze ondernemerszin
Coördinator Kirsten Karlsson: “De Vlaamse Minister-president Bourgeois en de Zeeuwse commissaris Polman onderstrepen dat er naast het gezamenlijke verleden van Vlaanderen en Zeeland, vooral ook een gezamenlijke toekomst is voor beide regio’s. De Schelde is een gemeenschappelijke slagader van economisch onschatbare waarde. Op het vlak van logistiek en transport vormen Vlaanderen en Zeeland samen één regio. De twintig deelnemers uit Vlaanderen verwelkomen u graag in de Oosterscheldehal, in de buurt van het Brabantplein en het Innovatieplein. Zowel ondernemers die hun eerste stappen over de grens willen zetten als ervaren ondernemers vinden aansluiting in het Vlaams Paviljoen. Er is een nieuw concept, met in het hart een bruisend horecaplein. Proef Vlaamse bieren en streekgerechten! De netwerkborrel is op woensdagavond.”

Schouwen-Duiveland­plein: hecht onderne­mersklimaat
Coördinators Jean-Paul van der Weele en Jochem de Jonge: “Op het Schouwen-Duivelandplein in de Westerscheldehal treft de beursbezoeker een sterke vertegen-woordiging van ondernemers op de Zeeu-wse eilanden, waaronder De Koffieboer, N-Sea Diving, Saman, Weekra schoon-maak & wasserij en Hanse Staalbouw. Zo’n zestien ondernemingen van diverse bedrijfstakken laten actief zien wat zij in huis hebben. Wij zijn vooruitstrevend en kijken verder dan ons eiland. Het volle plein steekt in op diversiteit. We vullen elkaar heel goed aan, hebben een groot netwerk. Een vertegenwoordiging van de horeca van Schouwen-Duiveland verzorgt showcooking. Dat wordt beslist een publiekstrekker.”

Tekst: Bianca Moorthamer
Fotografie: LMG

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *