© Anneke Veronica Photography

Vliegende start met bedrijfsovername

Een eigen bedrijf beginnen is spannend en risicovol. Van alle starters stopt 40 procent binnen 3 jaar. Voor meer kans op succes, is er volgens overnamespecialist Tonny Veerman een betere manier: “Begin met het kopen van een bestaand bedrijf.“

In Zeeland staan zo’n 900 bedrijven te koop, waarvan de meeste familiebedrijven. Tussen de 60 en 80 bedrijven worden jaarlijks buiten de familie verkocht. Veerman Lukaart uit Goes is specialist op het gebied van bedrijfsovername en begeleidt kopers en verkopers naar een soepele overname. Veerman Lukaart heeft een uitgebreide database van bedrijven die te koop staan en van kandidaat-kopers. “Dat zijn strategische kopers, die willen groeien door overnames, en zogeheten MBI’s: management buy-ins.”

MBI’s zijn in veel gevallen mensen met een goede baan, die iets anders willen. “Of, wat je de laatste tijd vaker ziet: werknemers die noodgedwongen op zoek moeten naar iets anders, omdat grote bedrijven uit Zeeland verdwijnen of omvallen. Wil je als goed opgeleide dertiger in Zeeland blijven en je bent een potentiële ondernemer, dan is een bestaand bedrijf overnemen een slimme zet. Van alle overnames is 90 procent na 5 jaar nog actief en 80 procent zelfs gegroeid.”

Veerman Lukaart begeleidt bij een bedrijfsovername de koper of de verkoper. “Als wij de verkoper begeleiden, helpen we de koper en zijn accountant om een goed leesbaar en compleet verhaal bij de bank in te leveren, want je krijgt maar één kans op financiering.”

Veerman Lukaart
Wijngaardstraat 51
4461 DB  Goes
0113 853400
info@veermanlukaart.nl

 

Fotografie: Anneke Veronica Photography
Tekst: Liesbet Mallekoote

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *