Volop onbenut Zeeuws talent

De arbeidsmarkt is de motor van de Zeeuwse Economie en die dreigt stil te vallen. Er zijn talloze initiatieven om mensen naar Zeeland te halen om hier te werken. Toch wordt een belangrijke groep haast vergeten. De 12.000 werkzoekenden met een uitkering. Werkgevers vinden dat zij niet passen op de vacatures. Te oud, onvoldoende opgeleid, beperkt, niet gemotiveerd. Er is een mismatch. Maar wat als de vacatures worden aangepast?  

Dankzij managementgoeroe Taylor en zijn Scientific Managementtheorie uit nota bene 1911, zijn wij vastgeroest in functiegebouwen, functieprofielen, functie-eisen en diploma’s
Vergeet dit en durf los te laten. Kijk naar wat iemand kan, waar zijn interesses liggen of wat hij buiten het werk doet. Denk in vaardigheden en competenties. 
Een werkloze bankmedewerker die zelf zijn huis heeft verbouwd, wordt planner bij een bouwbedrijf. Een mantelzorger die jarenlang zijn zieke moeder heeft verzorgd, gaat aan de slag in de zorg. Of de jonge hoog opgeleide gehandicapte vrouw, zij start met enkele werkplekaanpassingen bij een ICT bedrijfPrachtige voorbeelden genoeg.
Is het makkelijk? Nee. Is het de moeite van het proberen waard. Volmondig, ja! 

werkgeversservicepuntzeeland@uwv.nl 

Tekst: Toine Witters, UWV
Fotografie: Johan Katerberg

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *