Voorkom groot inkomensverlies voor uw medewerkers bij arbeidsongeschiktheid!

keesAls een werknemer arbeidsongeschikt wordt, kan dat grote gevolgen hebben voor zijn inkomen. Na twee jaar arbeidsongeschiktheid krijgt hij te maken met de WIA, de Wet werk en inkomen naar arbeidsvermogen. De WIA gaat uit van wat een werknemer nog wel kan en beloont gedeeltelijke arbeidsongeschikte werknemers die blijven werken. Een mooi uitgangspunt, maar wat als het niet, of maar heel beperkt, lukt om aan het werk te gaan?

Bijstandsniveau
Om in aanmerking te komen voor een uitkering, moet een werknemer minimaal 35% arbeidsongeschiktheid zijn. Daarboven wordt de uitkering vastgesteld op basis van het percentage dat hij nog wel kan werken. Met een WIA-calculator (bijvoorbeeld www.dezeeuwse.nl/wia-calculator) kan makkelijk inzichtelijk worden gemaakt wat de inkomensgevolgen zijn. En dat is vaak behoorlijk schrikken. Lukt het niet om aan de slag te blijven, dan kan het inkomen dalen tot onder het bijstandsniveau. Een situatie die u als werkgever natuurlijk niet wilt voor uw personeel.

Zorg voor uw personeel
U kunt dit risico voor uw personeel afdekken met een verzekering. Dat hoeft niet veel te kosten. Er zijn verschillende dekkingsvormen en de premie is fiscaal aftrekbaar. Daarnaast kan er afgesproken worden dat werknemers de premie geheel of gedeeltelijk zelf betalen. Informeer bij uw adviseur naar de mogelijkheden.

Kees de Vreede
is werkzaam als relatiebeheerder bij De Zeeuwse Verzekeringen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *