Voorkomen dat problemen ontstaan

ZB_wendewerkt_herbertdettingmeijerWende helpt al 15 jaar ondernemers op een praktische en professionele manier met personele zaken, zoals outplacement, re-integratie, tweede-spoor en arbeidspsychologische dienstverlening. “Wij helpen direct bij acute personele problemen. Maar liever komen we periodiek langs en helpen zo problemen voorkomen.”

“Wende richt zich op het kleinere MKB-bedrijf zonder eigen P&O-afdeling, waar de eigenaar/directeur volledig verantwoordelijk is voor het personeelsbeleid”, vertelt Herbert Dettingmeijer van Wende. “De factor personeel is te complex en te risicovol geworden om erbij te doen.”

Wende helpt deze risico’s voorkomen door actief met de ondernemer aan de slag te gaan met personele vraagstukken rondom arbeidsongeschiktheid, boventalligheid en ontslag. “Daarbij kun je onder andere denken aan alle regels en verplichtingen die gepaard gaan met een zieke medewerker en correcte dossieropbouw: zaken die te vaak blijven liggen.”

Te lang wachten met personele problemen leidt vaak tot hoge kosten, constateert Dettingmeijer. “Beter is het om met enige regelmaat preventief in gesprek te gaan: hoe gaat het met je personeel, zitten er mensen bij met schulden of melden mensen zich vaker ziek? Door ons vroegtijdig bij het proces te betrekken, kunnen we voorkomen dat het uit de hand loopt.”

Wende werkt in Zeeland en West Brabant. “Kenmerkend is dat we doeners zijn die snel handelen. We hebben de kennis en het netwerk om mensen succesvol naar ander werk te bemiddelen.”

Wende
Stadsambachtsweg 6
4332 SE Middelburg
0118-616121
www.wende.nl 
info@wende.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *