Vormgeven van wensen

De uitstraling van uw bedrijf wordt steeds belangrijker. Niet alleen heeft het te maken met hoe je in eerste instantie wordt geïdentificeerd, klanten moeten zich welkom voelen en daarbij hoort een representatieve inrichting van bedrijfsruimtes. Natuurlijk geldt datzelfde voor uw werknemers, ook zij horen zich op hun gemak te voelen op de werkplek. Materialen, meubels en andere zaken die met inrichting te maken hebben kunnen hieraan bijdragen. Een sfeervolle omgeving kan zorgen voor een goed humeur, rust, nieuwe energie en inspiratie.

Projectinrichters zijn inmiddels veel meer dan leveranciers van kantoormeubilair. Een mooie formulering uit de branche zelf: ‘Projectinrichting is het vertalen van gevoel en emotie in een product’. Een rondgang langs Zeeuwse projectinrichters leert ons dat zij vooral totaalleveranciers zijn, die zorgdragen voor het hele traject vanaf interieurtekening tot eind-oplevering.

Stefan van de Lavoir van projectinrichting Lavoir B.V. in  Arnemuiden: “Klanten willen het liefst alles met één telefoontje geregeld hebben: Een compleet plan voor de inrichting van een ruimte, met daarbij advisering over wanden en vloeren, lichtplan, meubilair en soms zelfs kamerplanten. “Het gaat niet alleen om een stoel, bank of tafel, maar meer het verhaal erom heen. Eigenlijk willen ze sfeer!”

Patrick Lasaroms van Even Kijken Project B.V. uit Terneuzen heeft dezelfde ervaring: “Een klant zoekt een zo breed mogelijk assortiment. Grote bedrijven, zorginstellingen en recreatieparken willen niet shoppen bij verschillende aanbieders en allerlei uitzoekwerk doen. Ook hechten zij aan betrouwbare afspraken over nazorg en service”. Bij projectinrichters werken mensen die er hun vak van hebben gemaakt om mee te denken over de inrichting van (bedrijfs)ruimten. Dat gaat verder dan alleen de kantorenmarkt. Ook aan zorginstellingen, recreatieparken, maar zeker ook kleinschalige projecten leveren ze soms praktische oplossingen. Zo is er volgens hen dan ook minder sprake van trends in de projectinrichting, duurzame spullen moeten soms juist tijdloos zijn. Waar moeten ondernemers op letten die voor de opgave staan dat ze nieuwe ruimtes willen inrichten of bestaande ruimtes willen herinrichten? Patrick Lasaroms: “Op veel werkplekken wordt gewerkt met opstellingen die niet optimaal zijn en soms tot gezondheidsklachten leiden. Dan heeft het zin eens een werkplekinspectie te laten uitvoeren. Een minimale investering in een kleine werkplekaanpassing leidt soms al tot beter presteren door de medewerkers”.

Stefan van de Lavoir geeft als advies om al bij het maken van een plan en een begroting een deskundige in te schakelen. Het werkt veel prettiger en effectiever met iemand die meedenkt en op zaken let die je zelf zou vergeten.

 


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *