Waarom iedere werkgever een kerstpakket zou moeten geven

De coronacrisis leert ons dat werkrelaties belangrijker zijn dan ooit. Om deze uitzonderlijke crisis het hoofd te kunnen bieden moeten we samenwerken en er voor elkaar zijn. Wederzijdse waardering en respect is hierbij erg belangrijk.

Waardering
Eén van de beste manieren om als werkgevers je waardering te laten zien is door middel van relatiegeschenken zoals kerstpakketten. Zelf kerstpakket samenstellen staat momenteel waarschijnlijk niet bovenaan het to-do lijstje, maar het is zeer verstandig om hier ruim op tijd mee te beginnen. Tegen het eind van het jaar zijn leveranciers van kerstpakketten zonder uitzondering erg druk, en vaak is tegen die tijd de keuze in kerstpakketten zeer beperkt.

Persoonlijk en uniek
Het is dus verstandig om ruim op tijd te beginnen met het samenstellen van kerstpakketten. Door een persoonlijk en uniek kerstpakket samen te stellen voor werknemers en werkrelaties uit je je waardering en respect, en investeer je in een goede relatie voor de toekomst. Werknemers die zich gewaardeerd en gerespecteerd voelen zijn over het algemeen productiever en meer tevreden met hun werk. Onderzoek heeft bovendien aangetoond dat tevreden werknemers zich minder snel ziekmelden, en minder snel op zoek gaan naar een andere baan. Het geven van een kerstpakket kost dus aan de ene kant geld, maar kan aan de andere kant zorgen voor een hoger bedrijfsresultaat.

Themapakketten
Een belangrijke voorwaarde is wel dat het kerstpakket goed past bij de werknemer. Iemand met een gezonde levensstijl zit waarschijnlijk niet te wachten op een pakket vol suikerrijke dikmakers en een doos vol wijn is niet verstandig voor iemand die net gestopt is met drinken. Veel werkgevers kiezen daarom voor een themapakket. Bij een themakerstpakket kan je denken aan een wellnesspakket met een bon voor de plaatselijke sauna, een keukenpakket met een kookboek en ingrediënten voor een lekker gerecht of een avontuurlijk pakket met vouchers voor een kanotocht of een proefles in een klimhal. Ook leuk is een kerstpakket met cadeaubonnen van verschillende plaatselijke ondernemers. Veel lokale ondernemers zitten in zwaar weer door de coronacrisis en alle inkomsten zijn dus meer dan welkom. Door te kiezen voor een pakket met bonnen van lokale ondernemers heb je niet alleen een origineel geschenk voor je team, maar ondersteun je ook nog eens de lokale economie!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *