Waarom je als ondernemer moet kiezen voor een zakelijke creditcard

Ben je ondernemer in Zeeland en wil je je bedrijfsvoering in 2020 eens flink aanpakken? Dan zijn er een aantal aspecten binnen je bedrijf waarop je kunt professionaliseren. Veel zzp’ers beschikken (nog) niet over een eigen zakelijke rekening, waardoor de betalingen van facturen binnenkomen op een particuliere rekening. Natuurlijk is dit geen ramp, maar het is wel handiger om je privé financiën te scheiden van de zakelijke financiën. Daarom is het een goed idee om in 2020 over te stappen op een zakelijke rekening waarbij je ook een zakelijke creditcard kunt aanvragen. Waarom een zakelijke creditcard aanvragen een goed idee is voor ondernemers lees je in dit artikel.

Zakelijke creditcard is beter voor je administratie
De grootste reden waarom je voor een zakelijke creditcard kunt kiezen, is omdat je op die manier nog gemakkelijker uitgaven van elkaar kunt scheiden. De kans is groot dat je als ondernemer vaak met een creditcard betaalt: misschien moet je af en toe voor je bedrijf op zakelijke trip of wellicht betaal je maandelijks de kosten van een hostingbedrijf voor de website van je onderneming met je creditcard. In het begin lijkt het misschien maar weinig: die kosten die maandelijks worden afgeschreven van je gewone betaalrekening betaal je later wel terug.

De meeste mensen doen dit echter niet; voordat je het weet lopen de kosten behoorlijk op. Om een administratieve rompslomp te voorkomen, is het daarom aan te raden om gewoon een zakelijke creditcard aan te vragen voor dergelijke uitgaven. Het kost je weliswaar wat geld per maand, maar daarvoor krijg je een overzichtelijke administratie en financiële dienstverlening terug.

Je zakelijke uitgaven zijn verzekerd
Een andere goede reden om eens te kijken naar de mogelijkheden van een zakelijke creditcard is omdat al je uitgaven voor je bedrijf automatisch verzekerd zijn, wanneer je betaalt met je creditcard. De meeste aanbieders bieden een verzekering van 180 dagen waarbij alles wat je koopt binnen die dagen verzekerd is voor diefstal, verlies of beschadiging. Ook scoor je bij een zakelijke creditcard automatische aflevergarantie. Wordt een product voor de zaak niet geleverd dan krijg je je geld gewoon terug.

Verzekerd betalen met je creditcard is een belangrijke reden waarom ondernemers steeds vaker voor een creditcard voor de zaak gaan. Hierbij moet je overigens wel even goed kijken naar de voorwaarden van de zakelijke aanbieder. Niet iedere uitgever van zakelijke creditcards beschikt over deze verzekering. Let daarom altijd op de kleine lettertjes zodat je zeker weet dat je voor de beste deal gaat.

Snel en gemakkelijk betalen met zakelijke creditcard
Wat ook prettig is aan een zakelijke creditcard is dat je nóg sneller en gemakkelijker betalingen kunt doen voor je bedrijf. Het laatste jaar zagen we dat steeds meer mensen in Nederland gebruik maakten van contactloos betalen met hun gewone betaalpas of smartphone. De verwachting is dat contactloos betalen ook bij creditcards meer de norm gaat worden in het nieuwe jaar.

Een bijzondere ontwikkeling hierbij is Apple Pay waarbij je je creditcard kunt koppelen aan de Apple Wallet in je iPhone. Hiermee kun je, net als met de gewone betaalpas van diverse banken vandaag de dag, met gemak met je smartphone betalingen doen. Dit is ideaal wanneer je bijvoorbeeld in het buitenland bent voor je bedrijf en snel af wilt rekenen met je creditcard. Je hoeft je hierbij overigens geen zorgen te maken om de veiligheid: betalen met je zakelijke creditcard is en blijft veilig.

Zijn er nadelen te vinden aan de zakelijke creditcard?
Naast de vele voordelen van een zakelijke creditcard is het goed om te weten dat er enkele nadelen te vinden zijn. Hoewel, nadelen… er zouden minpunten kunnen zijn wanneer je kiest voor een zakelijke creditcard. Zo moet je maandelijks iets betalen voor zo’n handige betaalpas: de kosten voor een zakelijke creditcard liggen iets hoger dan de kosten voor een gewone creditcard. Deze kosten kun je natuurlijk wel aftrekken voor de zaak, waardoor het nadeel minder groot is dan je misschien denkt.

Daarnaast is het handig om te weten dat je met een zakelijke creditcard niet gespreid kunt betalen. Met sommige normale creditcards is dit wel mogelijk, maar de kosten van een zakelijke creditcard moeten in één keer worden afgerekend op een vast moment aan het einde van de maand. Tot slot moet je weten dat er op het gebied van zakelijke creditcards net iets minder keuze is dan op het gebied van standaard creditcards. Gelukkig is er voldoende aanbod op het gebied van creditcards voor je Zeeuwse business, want er is alsnog voor ieder wat wils.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.