Wacht niet op een telefoontje…

Column

Als je de Zeeuwse arbeidsmarkt al overzichtelijk mocht noemen, dan is dat overzichtelijke wel verdwenen tijdens de coronacrisis. De ene sector heeft tijdelijk te veel personeel en de andere te weinig, en dat wijzigt ook nog per maand, zeker nu we ‘richting normaal’ gaan.

De Zeeuwse werk(gevers)servicepunten proberen hier zo goed mogelijk op te anticiperen. Bijvoorbeeld door per sector waar personeelskrapte heerst, werkgevers te bellen en nieuwe medewerkers uit de gemeentelijke en UWV-bestanden aan te bieden. Dit zijn ook mensen die om wat voor reden ook een afstand tot de arbeidsmarkt hebben opgelopen, en maar wat graag die afstand weer willen verkleinen of, nog liever: volwaardig aan de slag gaan. Denk aan al of niet ondersteunend of ongeschoold werk in de sectoren schoonmaak, land- en tuinbouw, logistiek/vervoer, productie en supermarkten.

Werkgevers kunnen zo een personeelsprobleem oplossen en tegelijkertijd sociaal ondernemen. De overheid heeft instrumenten en regelingen die het daarnaast aantrekkelijk maken om bijvoorbeeld iemand met een arbeidsbeperking in dienst te nemen. Wacht niet op zo’n telefoontje, maar bel of mail zelf en steek uw licht op over wat mogelijk is.
De (contact)gegevens staan op www.aandeslaginzeeland.nl

André van der Reest, wethouder gemeente Goes, voorzitter Zeeuwse Werkkamer
Aan de slag in Zeeland

Bron: Zeeland Business magazine 2 – 30/7/2020

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Niets gevonden

Er zijn geen resultaten gevonden

Evenement-tag: Award

Niets gevonden

Er zijn geen resultaten gevonden

","subscription_failed":"Kijk dan de onderstaande velden in om ervoor te zorgen u de juiste informatie.","et_ab_log_nonce":"e319d2654b","fill_message":"Alsjeblieft, vul op de volgende gebieden:","contact_error_message":"Gelieve de volgende fouten te verbeteren:","invalid":"Ongeldig e-mail","captcha":"Captcha","prev":"Vorig","previous":"Vorige","next":"Volgende","wrong_captcha":"U heeft het verkeerde nummer in de captcha ingevoerd.","wrong_checkbox":"Checkbox","ignore_waypoints":"no","is_divi_theme_used":"","widget_search_selector":".widget_search","ab_tests":[],"is_ab_testing_active":"","page_id":"31358","unique_test_id":"","ab_bounce_rate":"5","is_cache_plugin_active":"yes","is_shortcode_tracking":"","tinymce_uri":""}; var et_pb_box_shadow_elements = []; var et_pb_motion_elements = {"desktop":[],"tablet":[],"phone":[]}; var et_pb_sticky_elements = []; /* ]]> */