Ondernemersdag Zeeland voor Starters, ZZP’ers en Small Business ondernemers

Het event voor starters, zzp’ers en small business ondernemers!

Zeeuwen bin zuunig. Maar gelukkig niet als het om delen van kennis en netwerk gaat. Daar staan ervaren ondernemers juist voor in de rij tijdens de ondernemersdag op 12 december in Vlissingen. Als ondernemer kun je daar heel simpel van profiteren: kom ook. Ja, het is echt zó simpel, meer hoef je niet te doen. Door de ondernemers te spreken en hun seminars en workshops te volgen, leer je bijvoorbeeld vanzelf hoe je meer omzet genereert in minder tijd en hoe jij het wandelende visitekaartje van jouw bedrijf kunt zijn. Je krijgt tips en adviezen over mogelijkheden en risico’s en breidt je netwerk uit. En weet je wat het je kost? Helemaal niks! De ondernemersdag is namelijk gratis. Dus wat let je? Meld je aan. Tot ziens op de 12e!

Waarom naar de ondernemersdag Zeeland?

Welke ondernemer ben jij? Nog oriënterend, net begonnen of heb je al een mooie groeiende start-up onderneming? In welke fase je ook zit, de ondernemersdag in Zeeland zit boordevol met kennis, inspiratie, ondernemersverhalen en netwerkmogelijkheden binnen iedere fase van het ondernemerschap. Herken jij jezelf in onderstaande greep van voorbeelden waar je als startende en groeiende ondernemer mee te maken krijgt? Meld je dan ook aan voor de ondernemersdag!

Keynote speaker Simon de Clerck van SLBS

EXECUTE!
“De grootste kostenpost van een ondernemer is het geld dat ie kan verdienen, maar niet doet.”
Iedere leider en elke onderneming kan effectiever opereren. Het antwoord is altijd: execute! De meest effectieve manier om meer resultaat te creëren, ligt in het bepalen en uitvoeren noodzakelijk vereiste acties.

Aanmeldformulier

Programma

Voorprogramma
17.30 – 18.30 Inloop met optioneel broodjesbuffet
18.00 – 18.30 Toets je haalbaarheid sessies
18.00 – 18.30 Het Imagospel van Jannie Boer
Programma
18.30 – 19.00 Opening door John Heijnsdijk van Rabobank Walcheren/Noord-Beveland en Interpolis
19.00 – 20.30 Startersmarkt afgewisseld met ronde 1 seminars & workshops
20.30 – 21.00 Keynote speaker Simon de Clerck van SLBS
21.00 – 21.30 Ronde 2 seminars & workshops
21.30 – 21.45 Sluiting

Standhouders

Zeeuwse Rabobanken (hoofdpartner) Als startende ondernemer komt er veel op je af. Met een goede voorbereiding is jouw start succesvoller   
Interpolis (hoofdpartner) Interpolis behoort tot de toonaangevende verzekeraars van Nederland. Door onze eigenzinnige aanpak genieten wij grote bekendheid bij het publiek. Onze Glashelder-campagne onderstreept waar Interpolis voor staat: transparantie van de organisatie en de producten. Interpolis maakt verzekeren niet ingewikkelder dan het is. Glashelder bieden wij consumenten en ondernemers inzicht in risico’s waar zij aan bloot staan. Met preventie laten we zien hoe de kans op schade makkelijk kan worden verkleind of voorkomen. Want verzekeren is niet de enige oplossing, zo vinden we bij Interpolis. En voor de risico’s die overblijven en die u niet zelf kunt of wilt dragen, bieden wij concrete en relevante verzekeringsoplossingen. Voor startende ondernemers hebben wij de Interpolis ZekerVanJeZaak® verzekering. Als startende ondernemer betaalt u een half jaar lang geen premie voor uw zakelijke aansprakelijkheidsverzekering. Voor meer informatie klik hier en kom naar onze stand en laat u verder informeren over de mogelijkheden door een van onze adviseurs.
Dockwize (hoofdpartner) Een innovatief idee uitbouwen tot een rendabel en snel groeiend bedrijf is geen eenvoudige opgave. Daarom biedt Dockwize ondernemers ondersteuning passend bij hun ontwikkelfase. Met innovatie- en groeiprogramma’s helpt Dockwize bij het realiseren van jouw bedrijfsidee of innovatievraagstuk. Daarnaast bieden we huisvesting in de inspirerende innovatiehub waar je toegang hebt tot alle faciliteiten en het grote netwerk van Dockwize.
Gemeente Vlissingen (hoofdpartner) De gemeente voert een actief beleid dat is gericht op het behouden van bestaande en het aantrekken van nieuwe bedrijven op bedrijventerreinen, in de binnenstad of elders in de gemeente Vlissingen. Dit vormt een onderdeel van het economisch beleid. Starters kunnen bij het gemeenteloket terecht met vragen over hun nieuwe onderneming.
Ondernemersklankbord Als starter heb je het al zwaar genoeg. Waar moet je beginnen … je product, de markt, de financiering, je huisvesting, de belastingen, je administratie, enz.?
WEA accountants en adviseurs Wij verzorgen boekhouding, belastingaangifte en financieel advies.
Home of Power Jij bent zelf je eigen visitekaartje en de wandelende reclame voor jouw bedrijf. De kracht van imago trek je ’s morgens aan en laat je de hele dag zien. Als je uitstraalt wie je bent, wat jouw kwaliteiten en kernwaarden zijn voor jezelf en je bedrijf, trek je de juiste klanten als een magneet naar je toe. Zonder woorden. Zo kom je geloofwaardig over en straal je vertrouwen uit. Dit zijn de belangrijkste voorwaarden waarop mensen graag zaken met je doen.Maar….. hoe doe je dat nou? Wil jij ook snel de juiste klanten aantrekken? We zien je graag bij de startersdag bij onze stand.  
Sas Assurantiën is ruim 17 jaar gespecialiseerd in verzekeringen voor (startende) ZZP’ers en ondernemers en iedereen wordt deskundig en persoonlijk geadviseerd op het gebied van Beroeps/Bedrijfsaansprakelijkheid verzekeringen t/m arbeidsongeschiktheidsverzekeringen. Voor u als beginnend ondernemer kan dit erg belangrijk zijn, aangezien u geen uitkering ontvangt wanneer u tijdelijk of geheel arbeidsongeschikt raakt. Startende ondernemers krijgen tijdens de startersdag een gratis verzekeringscheck en geïnteresseerden voor een arbeidsongeschiktheidsverzekering krijgen een gratis en vrijblijvende premie indicatie.
SLBS Straight-Line Coaching is ontwikkeld in de jaren ’80 om in bijzonder korte tijd uitzonderlijke resultaten te creëren. Wereldwijd wordt SLC gezien door de top 1% als de meest effectieve methode om resultaten te behalen en een krachtig leven te creëren. Het is niet voor iedereen, het is voor mensen die bereid zijn te doen wat nodig is om te krijgen wat ze willen. Kortom, the highly committed. Als high-performance coach van de Straight-Line Business School begeleid ik high-potentials over heel Nederland en België die in de Champions League willen spelen en controle willen nemen over hun eigen leven.
Matthijsse & Matthijsse Accountants & Adviseurs is een dynamisch bedrijf met een frisse blik op uw financiële zaken. Wij hebben ruim 30 jaar ervaring in de accountancy en de fiscale praktijk. Wij onderscheiden ons vooral door onze persoonlijke aandacht en proactieve houding. Hierdoor mogen wij werken voor ruim 300 ondernemingen en organisaties. Uiteraard hebben wij deskundige mensen die voor hun werk gaan en staan; dit zorgt mede voor een uiterst gunstige prijs-kwaliteitverhouding.
SnelStart Wij luisteren naar ondernemers. Horen wat zij willen. Maken waar zij behoefte aan hebben. SnelStart biedt software die toegankelijk is. Makkelijk om mee te werken. Betrouwbaar én voordelig. Voor kleine en grote bedrijven in elke bedrijfstak. Met slimme oplossingen helpen wij ondernemers hun zaken beter te regelen.
Benelux-Bureau voor de Intellectuele Eigendom Kom even praten bij onze stand. Omdat wij de ervaring hebben dat starters onze voorlichting waarderen. Omdat het je in korte tijd duidelijk kan worden wat er kan gebeuren rond de naam van je bedrijf. Hoe het zit met ideebescherming. En waarom een goede naam zo belangrijk is. En misschien wil je op onze stand nakijken of je naam al bestaat als merk. Als je bewust omgaat met je intellectueel eigendom helpt dit jouw bedrijf vooruit. Wij zijn het Benelux-Bureau voor de Intellectuele Eigendom, het bureau van de overheid waar je een merk of model kunt registreren. Of een datumstempel op je idee kunt laten zetten.
Linda Hemmes Fotografie Ik zal me even voorstellen, ik ben Linda Hemmes professioneel portret fotograaf uit Middelburg, Zeeland. In 2013 heb ik met succes de deeltijd opleiding vakfotografie afgerond. Nu ben ik vooral te vinden in mijn eigen daglicht studio in Middelburg waar het licht prachtig is om mooie portretten te maken, fotografeer ik regelmatig families en groepen op verschillende locaties, zoals op het strand en maak ik pure, romantische en spontane reportages van verschillende bruiloften. Social media is tegenwoordig niet meer weg te denken. Een goed portret is dan ook van groot belang en allesbepalend voor je imago. Dit is je eerste indruk en je bent herkenbaar voor de klant. Met een goed zakelijk portret maak jij het verschil! Je kan me volgen via Facebook; www.facebook.com/lindahemmesphotography, Instagram; www.instagram.com/linda_hemmes_photography of neem gerust eens een kijkje op mijn website www.lindahemmesfotografie.nl
Meijling & Sarneel Notarissen Is een modern notaris- en advieskantoor met meerdere vestigingen op de Bevelanden. Het kantoor vervult een pioniersrol op de digitale snelweg in de provincie, waar het juridische dienstverlening betreft. Via ons unieke online systeem is het mogelijk om 24 uur per dag, voor vrijwel al onze notariële diensten, een op maat gemaakte offerte aan te vragen.Tevens kunt u bij Meijling & Sarneel Notarissen, als eerste notaris- en advieskantoor in Zeeland, uw online nalatenschap regelen via Digizeker. Digizeker is een digitale kluis waarin u al uw accounts veilig op kunt slaan. U kunt hierbij denken aan e-mailadressen, sociale netwerken en gedeelde media. Door deze moderne werkwijze is Meijling & Sarneel Notarissen een perfecte juridische adviseur op veler gebied. De notaris, meer dan een akte alleen!
Startersdagen.com Startersdagen.com biedt waardevol advies, kennis en inspiratie voor pre-starters, starters en jonge bedrijven (start-ups) tot 3 jaar door het organiseren van diverse startersdagen in Nederland. Daarnaast is het dé community voor ondernemend Nederland. Via diverse mailings, website en social media houden we je op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws en bieden we je informatie en inspiratie.
The Blue Factor Verdere informatie volgt zo snel mogelijk.
Mcomm | marketing&communicatie Mcomm | marketing&communicatie is een klein gespecialiseerd bedrijf in Zeeland dat zich bezig houdt met de volgende aspecten: onderzoek, strategie, advies en de realisatie hiervan. Wij bouwen geen websites en maken geen advertenties. Wij gaan, samen met ondernemers en organisaties, op zoek naar hun DNA. Vanuit die kernwaarden maken wij een voorstel om het bedrijf of de organisatie verder vooruit te helpen. Geen grote verhalen doordrenkt van Engelse kreten maar gewoon een nuchter en duidelijk verhaal: dat is waar wij als marketingbureau en adviseur voor staan! Wil jij je bedrijf direct goed positioneren? Kom dan eens langs voor een gesprek!
De Koploper De Koploper: Bruisend centrum voor ondernemers!
Het voormalig belastingkantoor in Goes wordt een nieuw kantoorconcept voor alle ondernemers die graag vooruit willen. De Koploper faciliteert zowel grote als kleine bedrijven en biedt flexplekken en kantoorruimtes van 20 tot 600+ m2. De ambitie is om een levendig en inspirerend verzamelgebouw te creëren vol praktische voorzieningen zoals vergaderruimtes, horecavoorzieningen, kantoortechniek, een gastvrouw, het aannemen van pakketpost enz. Als ondernemer kun je huren wat je daadwerkelijk nodig hebt en gebruik maken van de talenten van je medehuurders. Meer informatie: www.dekoploper.com

Seminars

Voorprogramma- 18.00 – 18.30 uur

   Toets de haalbaarheid van je plan, idee of bedrijf (voor prestarters en net begonnen starters)
Wil jij in 10 minuten waardevol advies? Deel in een korte presentatie jouw idee van je nieuwe bedrijf, idee of product en krijg waardevolle feedback van experts.
Aan deze sessie kunnen zowel pre-starters en net begonnen starters meedoen.
Per ronde kunnen maximaal drie personen zich aanmelden hiervoor en per persoon wordt 10 minuten gereserveerd voor presentatie en feedback. Onze experts hebben expertise op basis van hun eigen marktgebied, maar zijn daarnaast ook ervaren ondernemers of in nauw contact met ondernemers. Zo kunnen ze ervaring geven vanuit eigen ervaring en expertise.
In totaal zullen vier experts vanuit verschillende disciplines jou voorzien van waardevolle feedback. De experts tot nu toe:
Rabobank, Financieel advies
Interpolis, risico inventarisatie
Expert 3 (volgt spoedig)
Expert 4 (volgt spoedig)
Toets de haalbaarheid van je nieuwe plannen en ideeën (voor groeiende starters en scale up ZZP’ers)
Wil jij in 10 minuten waardevol advies? Deel in een korte presentatie jouw nieuwe ideeën en plannen voor je groeiende organisatie en krijg waardevolle feedback van experts. Denk hierbij aan bijvoorbeeld:
• Voor het eerst aannemen van personeel
• Het lanceren van een nieuw product
• Indekken van risico’s
• Het financieren van nieuwe producten en ideeën.
• Het creëren van meer winst of rendement
• Het beschermen van jouw nieuwe ideeën of plannen
Aan deze sessie kunnen groeiende startende ondernemers en ZZP’ers meedoen.
Per ronde kunnen maximaal drie personen zich aanmelden hiervoor en per persoon wordt 10 minuten gereserveerd voor presentatie en feedback.
Onze experts hebben expertise op basis van hun eigen marktgebied, maar zijn daarnaast ook ervaren ondernemers of in nauw contact met ondernemers. Zo kunnen ze ervaring geven vanuit eigen ervaring en expertise.
In totaal zullen meerdere experts vanuit verschillende disciplines jou voorzien van waardevolle feedback. De experts tot nu toe:
Rabobank, Financieel advies
Interpolis, risico inventarisatie
Het imagospel
Hoe bijzonder ben jij door de ogen van een ander? Op basis van positieve feedback gaan we kijken welke eerste indruk jij maakt. Je krijgt tips en tricks om jezelf zo goed mogelijk te presenteren. En je krijgt natuurlijk gelijk de mogelijkheid om te netwerken met andere starters: dat is mooi meegenomen!
Gegeven door Jannie Boer van Home of Image.

Ronde 1
Je kunt per ronde 1 seminar volgen. Ronde 1a is om 19:00 uur en ronde 1b om 19:45 uur.

   Het belang van een financieel plan (Rabobank)
De Rabobank helpt je op weg met inspiratie, tips en handige tools. Hoe toets je aan de hand van een prognose of je plannen haalbaar zijn? En hoe zorg je ervoor dat je actueel inzicht hebt in je bedrijfsvoering? De bank verwacht dat een startend bedrijf een gedegen financiële onderbouwing geeft van haar financieringsaanvraag bij de bank.Wij geven je handvatten om goed beslagen ten ijs te komen wanneer je op zoek bent naar een financier.
  Loop jij als startende ondernemer risico’s? (Interpolis)
Natuurlijk horen risico’s bij het ondernemerschap. Toch is het slim om nu al bij sommige risico’s wat langer stil te staan. Welke risico’s dat zijn en hoe je deze risico’s kunt beperken, afdekken en verzekeren, ontdek je samen met Interpolis in deze workshop.
  Laat u niet verrassen door de groei van uw bedrijf! (Interpolis)
U ziet nieuwe kansen. Uitbreiding van bedrijfsruimte, grotere voorraden en wellicht uitbreiding van personeel. Wat brengen deze ontwikkelingen voor risico’s met zich mee? Uw bedrijf wordt meer waard, maar wat als er iets onverwachts gebeurt. Uw voorraad gaat verloren, uw personeel wordt ziek of u overkomt zelf wat En dat terwijl juist u onmisbaar bent voor het bedrijf. Tijdens deze workshop staan we stil bij de belangrijkste risico’s die groei van uw bedrijf met zich mee brengt. Via preventie kunt u mogelijk risico’s beperken of voorkomen. Maar dat geldt niet voor alle risico’s. Als het risico de continuïteit van uw bedrijf in de weg staat is het van belang over verzekeringen na te denken. Niet alles verzekeren, maar focus op wat echt belangrijk is! Door hier vooraf over na te denken laat u zich toch niet verrassen door uw groei?
  Het inzicht dat je merk meer waard is dan je denkt (BOIP)
Als je het handig vindt om eens te horen dat je naam waarschijnlijk minder goed beschermt is dan je denkt. Als je het handig vindt om eens te horen wat een goede naam is voor je bedrijf. Als je het handig vindt om te horen waar je kunt uitzoeken of jouw naam al bestaat. Handig? Kom dan naar mijn workshop waar ik deze en andere handige zaken zal uitleggen. Want jouw merk is goud waard!Jan Hart, voorlichter bij het Benelux-Bureau voor de Intellectuele Eigendom (BOIP).
 
Heb jij je kansen en bedreigingen goed in beeld?- Administratief (WEA)

Dé kennissessie voor starters die het verschil willen maken! Graag nemen wij u in deze sessie mee in de kansen en bedreigingen die er zijn bij het starten of het verder groeien van uw onderneming. Administratie zal in deze seminar extra belicht worden.Tegenwoordig is het bijhouden van de boekhouding een stuk eenvoudiger geworden door de online toepassingen en automatiseringsmogelijkheden. Wij informeren u graag over de diverse mogelijkheden en wijzen u op de wettelijke vereisten op administratief gebied.Dit seminar wordt verzorgd door Harm Schipper en Marco Bonte.
  Effectief zijn in een winstgevende omgeving: meer omzet in minder tijd (SLBS)
De inhoud van deze exclusieve seminar gaat over Straight-Line Leadership en is gebaseerd op 3 pijlers: 1. Het effectiever zijn in het bereiken van resultaat en het behalen van doelen 2. Het efficiënter zijn in het oplossen van problemen en uitdagingen 3. Effectief te zijn in een winstgevende omgeving. Meer omzet genereren in minder tijd. Mensen zitten zichzelf vaak in de weg om te doen wat nodig is, om het resultaat te bereiken wat ze voor ogen hebben. Ik geef je inzicht in de positie waar je vandaan komt en hoe je die shift. Deze training zal direct veel impact maken op je zakelijke en persoonlijke leven. Het is een interactieve training waarin ik jou de mogelijkheid geef om zelf aan de slag te gaan met je eigen plan en waardoor het daadwerkelijk behalen van je zakelijke doel met 88% verhoogd wordt door ‘De structuur van prestatie’: 7 componenten waarin gedreven ondernemers hun doelstellingen effectiever kunnen bewoorden om meer resultaat te boeken. Deelnemers worden gevraagd om voorafgaand aan het seminar, de eerste 5 hoofdstukken van het boek Straight-Line Leadership te lezen, die gratis te downloaden zijn op de website van SLBS: www.straightlinebusinessschool.nl
  Hoe word je een winnaar als startend ondernemer? (Gewoon Lekker Leven)
Vele startende ondernemers overleven de eerste vijf jaar niet met hun bedrijf. Dat gegeven kennen we allemaal. Recente onderzoeken vanuit de neurowetenschappen laten duidelijk zien wat de oorzaken hiervan zijn. Met deze kennis kan gezorgd worden dat je niet in deze valkuilen hoeft te stappen. Sterker nog: hoe kan je deze kennis inzetten voor een succesformule? Een formule die recht doet aan de vrijheid van ondernemerschap en de beste versie van jezelf kunnen zijn! Wie wil dat niet?Maurice van den Hemel, o.a. oprichter van het succesvolle bedrijf Gewoon Lekker Leven uit Wemeldinge, deelt zijn kennis en ervaring bij het creëren van een succesvol bedrijf en leven. Bijzonder is dat hij de zachte wereld van dromen en doelen combineert met de zakelijke en hardere wereld van geld en cijfers. Zijn collega Ivan Mahmoud zal een toevoeging geven over de essentiële rol die een moderne manier van boekhouden kan hebben op het slagen van je droom, je bedrijf.Een absolute aanrader voor de (startend) ondernemer die ondernemerschap wil combineren met lekker leven.

Ronde 2
21:00 – 21:30 Je kunt per ronde 1 seminar volgen. Ronde 2 is van 21:00 tot 21:30.

  Heb jij je kansen en bedreigingen goed in beeld? – Fiscaal (WEA)
Dé kennissessie voor starters die het verschil willen maken! Graag nemen wij u in deze sessie mee in de kansen en bedreigingen die er zijn bij het starten of het verder groeien van uw onderneming.Om ook op fiscaal gebied de juiste paden te bewandelen, lichten wij u hierover tijdens onze sessie in en geven u daarnaast de nodige informatie en tips. U kunt hier denken aan; wanneer voldoe je aan het urencriterium, hoe werkt de BTW, hoe zit het met de auto van de zaak?Dit seminar wordt verzorgd door Harm Schipper en Marco Bonte.
  Krachtig zichtbaar als ondernemer (Home of Power)
Jij bent zelf je eigen visitekaartje en de wandelende reclame voor jouw bedrijf. De kracht van imago trek je ’s morgens aan en laat je de hele dag zien. Als je uitstraalt wie je bent, wat jouw kwaliteiten en kernwaarden zijn voor jezelf en je bedrijf, trek je de juiste klanten als een magneet naar je toe. Zonder woorden. Zo kom je geloofwaardig over en straal je vertrouwen uit. Dit zijn de belangrijkste voorwaarden waarop mensen graag zaken met je doen.Maar….. hoe doe je dat nou? Hoe werkt de taal van Imago? En welke kwaliteiten en drijfveren laat je zien? Hoe zou jij jezelf en jouw bedrijf krachtig kunnen profileren? In de workshop “Krachtig Zichtbaar als Ondernemer” leer je: * welke 1e indruk je maakt * welke kwaliteiten en kracht zichtbaar zijn * hoe de krachtige taal van Kleur en Imago werkt * hoe jij deze succesvol kunt inzetten voor jou en je bedrijf De workshop wordt verzorgd door Jannie Boer en Pauline van der Veeken, Imago Professionals en eigenaren van Home of Image. Home of Image is de maker en uitgever van: * Het Imago Spel * De 40 Kleurhartjes * Personal Power Plus * Het boek: Krijg toch allemaal de Kleuren – hoe je krachtig uit de verf komt Deze producten worden door >250 experts in NL en België gebruikt om klanten krachtig zichtbaar te maken. Wil jij ook snel de juiste klanten aantrekken? We zien je graag bij de startersdagen op de stand of bij de workshop.
Welke rechtsvorm past bij mij? (Meijling en Sarneel)
Het starten van een eigen onderneming begint met het nadenken over de juiste rechtsvorm. Begin je alleen, of met anderen? Loop je het risico aansprakelijk gesteld te worden en wil je jezelf daartegen indekken? De notaris weet precies de voor- en nadelen van de rechtsvormen en zoekt met jou naar de meest geschikte vorm. De notaris zorgt voor de oprichting en de begeleiding van de door jou gekozen ondernemingsvorm. In deze praktische seminar legt notaris Geertjan Sarneel van Meijling & Sarneel Notarissen en Adviseurs uit waar jij, als starter, aan moet denken en rekening mee moet houden.
5 Stappen naar succes met jouw bedrijf (Dockwize en Businessfabriek)
Als ondernemer zoek je regelmatig nieuwe ideeën. Je ziet gaten in de markt of je ziet hoe dingen beter kunnen. Je ziet ook de markt veranderen door het internet en nieuwe manieren van zoeken en kopen. Hoe spring jij nou zelf in dat gat? In een half uur neemt Arne Hulstein je mee door een aantal hele praktische tools die je direct kunt toepassen om jouw eigen bedrijf te laten groeien.

Locatie

Dockwize
Edisonweg 41 B
4382 NV Vlissingen