Ondernemersdag Zeeland – Walcheren

Op 3 december 2019 wordt het kennis-, inspiratie- en netwerkevent voor alle starters, ZZP’ers en small business ondernemers georganiseerd. Mede door Rabobank & Interpolis.

Tientallen ervaren lokale ondernemers komen speciaal voor jou naar de Ondernemersdag in Walcheren, op 3 december 2019. Tijdens de Ondernemersmarkt kun je ze al je vragen stellen, waar jij nog antwoorden op zoekt. Met hun kennis en ervaring van ondernemerschap in jouw regio, helpen ze je graag verder. Bezoek ook de seminars en neem deel aan de workshops. Leuk én leerzaam. Oh ja, hadden we al gezegd dat het gratis is? Geef ons maar eens een reden om je níet aan te melden…

Programma

18.00 – 18.30 uur Inloop met broodjesbuffet
18.00 – 18.30 uur Toets je Haalbaarheidsessies

18.30 – 18.50 uur Opening met Rabobank Walcheren/Noord Beveland & Gemeente Vlissingen
19.00 – 21.00 uur Informatiemarkt afgewisseld met seminars & workshops
19.00 – 19.30 uur Ronde 1 Seminars & Workshops
19.45 – 20.15 uur Ronde 2 Seminars & Workshops
20.30 – 21.00 uur Ronde 3 Seminars & Workshops
21.15 – 21.45 uur Keynote speaker
21.45 uur               Afsluiting

Keynote speaker

Arne Hulstein

De wereld verandert snel en jouw klanten maken elke dag nieuwe keuzes. Als ondernemer zoek je dat gat in de markt waardoor je jouw bedrijf kunt laten groeien. Innovatie lijkt daarbij een toverwoord. Maar hoe maak je innovatie praktisch voor jouw bedrijf en jouw product? In een interactieve plenaire sessie krijg je een paar simpele handvatten om direct mee aan de slag te gaan. Zo kun je morgen met jouw bedrijf al beter inspelen op jouw markt.

Arne Hulstein werkt al jaren met internet startups en innovatief MKB. Vanuit Dockwize is hij als programmamanager en businesscoach betrokken bij de programma’s van Dockwize. Dockwize biedt ondernemers ondersteuning passend bij hun ontwikkelfase. De afgelopen jaren hebben al 800 deelnemers één van de programma’s van Dockwize doorlopen.

Standhouders

Rabobank
Loopt u rond met plannen om een eigen bedrijf te starten? Bent u bezig met het maken van een ondernemingsplan en loopt u vast? Of bent u recent ondernemer geworden en wilt u weten hoe u uw bedrijf verder kunt ontwikkelen? Kom dan naar de stand van de Rabobank op de Startersdag.Sparringpartner
Op de informatiemarkt kunt u bij verschillende organisaties terecht met uw vragen of voor advies. Ook de Rabobank is aanwezig. Wij vinden het belangrijk om starters een zetje in de juiste richting te geven. Tegenwoordig is veel informatie online te vinden, maar soms is het fijn om ideeën rechtstreeks met een adviseur te bespreken. Onze adviseurs beschikken over de juiste kennis en ervaring op verschillende vlakken. Wij staan voor u klaar om met u te sparren over uw plannen.Voordeel voor u
Tijdens de Startersdag organiseren de Rabobank en andere organisaties interactieve kennissessies over uiteenlopende onderwerpen waarmee u als starter te maken krijgt. Kennis delen en ervaringen uitwisselen met professionals en andere starters staat daarbij centraal. ‘Alles is nieuw als starter’. ‘Zoek daarom de juiste mensen om u heen die u kunnen adviseren over onderwerpen waarvan u minder kennis heeft. En uiteraard denken wij graag met u mee! Tijdens de Startersdag of op een van onze bankkantoren.’ Komt u ook? Heeft u de datum al in uw agenda gezet?
Interpolis
Ook Interpolis is op deze avond aanwezig met hun stand. Voor iedere startende ondernemer een must om langs te gaan vanavond. Wil jij ook weten welke risico’s er in jouw branche vaak voorkomen? Hoe kan je die risico’s beperken? En wat als je schade hebt? Interpolis legt daarbij de focus op wat echt belangrijk is. Zo is jouw onderneming uiteindelijk succesvoller! Loop dus langs voor een bruikbare risico-inventarisatie en laat je verrassen. Want voorkomen is beter dan verzekeren.Voor startende ondernemers hebben wij de Interpolis ZekerVanJeZaak® verzekering. Als startende ondernemer betaalt u een half jaar lang geen premie voor uw zakelijke aansprakelijkheidsverzekering. Voor meer informatie klik hier en kom naar onze stand en laat u verder informeren over de mogelijkheden door een van onze adviseurs.
Dockwize
Dockwize is de innovatiehub, waar startups een succesvolle start maken, onderwijs en bedrijfsleven  samenkomen,  innovatief  ondernemerschap  wordt  aangejaagd  en  waar bedrijven klaargestoomd worden voor de toekomst.Wij bieden programma’s aan studenten, startups en innovators. Zorgen voor huisvesting, van waaruit ondernemers kunnen groeien. We organiseren matchevents om het netwerk te verbinden en kennen de snelste weg naar financiering. Onderzoek en onderwijs zien we als een hulpmiddel bij vooruitgang.
BOIP
Intellectueel Eigendom, waar gaat dat over? Octrooien?Dit zijn de vragen die vaak gesteld worden aan onze stand. Logisch, omdat je als startende ondernemer niet gelijk bezig bent met intellectueel eigendom en de bescherming hiervan. Maar kom toch even praten op onze stand. Omdat wij de ervaring hebben dat starters onze voorlichting waarderen. Omdat het je in korte tijd duidelijk kan worden wat er kan gebeuren rond de naam van je bedrijf. Hoe het zit met ideebescherming. En waarom een goede naam zo belangrijk is. En misschien wil je op onze stand nakijken of je naam al bestaat als merk. Als je bewust omgaat met je intellectueel eigendom helpt dit jouw bedrijf vooruit.Wij zijn het Benelux-Bureau voor de Intellectuele Eigendom, het bureau van de overheid waar je een merk of model kunt registreren. Of een datumstempel op je idee kunt laten zetten. Het Benelux-Bureau voor de Intellectuele Eigendom (BOIP)
Ondernemersklankbord
Het Ondernemersklankbord begeleidt starters en reeds bestaande bedrijven door middel van klankbord-sessies. Van het Ondernemersklankbord krijg je deze begeleiding gedurende een periode van 6 maanden voor slechts €200,00. Daarbij kies je uit scala van ervaren consultants. Zo zijn er experts op het gebied van onder meer financiën, marketing, organisatie, personeel, enzovoorts.
Meijling & Sarneel
Is een modern notaris- en advieskantoor met meerdere vestigingen op de Bevelanden. Het kantoor vervult een pioniersrol op de digitale snelweg in de provincie, waar het juridische dienstverlening betreft. Via ons unieke online systeem is het mogelijk om 24 uur per dag, voor vrijwel al onze notariële diensten, een op maat gemaakte offerte aan te vragen.Tevens kunt u bij Meijling & Sarneel Notarissen, als eerste notaris- en advieskantoor in Zeeland, uw online nalatenschap regelen via Digizeker. Digizeker is een digitale kluis waarin u al uw accounts veilig op kunt slaan. U kunt hierbij denken aan e-mailadressen, sociale netwerken en gedeelde media. Door deze moderne werkwijze is Meijling & Sarneel Notarissen een perfecte juridische adviseur op veler gebied. De notaris, meer dan een akte alleen!
The Blue Factor
Heb je in je bedrijf te maken met snelle groei, lange wachttijden voordat je debiteuren betalen? Groeikansen laat je niet graag liggen, maar voorfinancieren lukt ook niet. Dan kan factoring meteen helpen je groei te financieren. The Blue Factor is gespecialiseerd in factoring van mkb en zzp ondernemers. Wij helpen je direct door factoring van je debiteuren, dat kan al per factuur, per debiteur. Wacht niet langer op betaling, The Blue Factor betaalt binnen 24 uur.
Home of Power
Jij bent zelf je eigen visitekaartje en de wandelende reclame voor jouw bedrijf.De kracht van imago trek je ’s morgens aan en laat je de hele dag zien.Als je uitstraalt wie je bent, wat jouw kwaliteiten en kernwaarden zijn voor jezelf en je bedrijf, trek je de juiste klanten als een magneet naar je toe. Zonder woorden.Zo kom je geloofwaardig over en straal je vertrouwen uit.Dit zijn de belangrijkste voorwaarden waarop mensen graag zaken met je doen.Maar….. hoe doe je dat nou? Wil jij ook snel de juiste klanten aantrekken? We zien je graag bij de ondernemersdag bij onze stand.
Linda Hemmes
Ik zal me even voorstellen, ik ben Linda Hemmes professioneel portret fotograaf uit Middelburg, Zeeland. In 2013 heb ik met succes de deeltijd opleiding vakfotografie afgerond. Nu ben ik vooral te vinden in mijn eigen daglicht studio in Middelburg waar het licht prachtig is om mooie portretten te maken, fotografeer ik regelmatig families en groepen op verschillende locaties, zoals op het strand en maak ik pure, romantische en spontane reportages van verschillende bruiloften. Social media is tegenwoordig niet meer weg te denken. Een goed portret is dan ook van groot belang en allesbepalend voor je imago. Dit is je eerste indruk en je bent herkenbaar voor de klant. Met een goed zakelijk portret maak jij het verschil! Je kan me volgen via Facebook; www.facebook.com/lindahemmesphotography, Instagram; www.instagram.com/linda_hemmes_photography of neem gerust eens een kijkje op mijn website www.lindahemmesfotografie.nl
Univé
Maak een goede start met de hulp van Univé. Je hebt de eerste stappen naar het ondernemerschap gezet en misschien ga je binnenkort al aan de slag als ondernemer, of ben je al gestart. Univé helpt je graag bij deze start, want een goed begin is het halve werk. Lees meer over bedrijfsverzekeringen.
Het leven van een ondernemer bestaat uit kansen en risico’s. Wij gaan graag met je in gesprek over de mogelijke risico’s die je loopt als ondernemer. Kom naar onze stand of schrijf je in voor de workshop (zie Seminars).
Pekaar & Partners Accountants en Belastingadviseurs
Als startende ondernemer kan er veel op je afkomen. Je zit misschien met veel vragen. Is mijn plan financieel haalbaar? Wat zijn mijn mogelijkheden? Hoe moet ik mijn administratie bijhouden? Hoe doe ik belastingaangifte? Voor een goede start is het belangrijk een aantal zaken tot in de puntjes te regelen. Wij helpen jou goed op weg met financieel advies en verzorgen graag je administratie, jaarrekening en belastingaangifte. Wij doen dit vanuit onze drie vestigingen in Goes, Middelburg en Stellendam.
WEA Accountants & Adviseurs
WEA Accountants en Adviseurs is voor (door/startende) ondernemers uw adviseur op financieel gebied.
Op onze 4 vestigingen in Zeeland maken onze 60 medewerkers voor u het verschil. Naast een efficiënte verzorging van uw (loon) administratie helpen onze specialisten u op organisatorisch, administratief, fiscaal en personeel gebied.
Qredits
Qredits financiert ondernemers met een goed plan tot 250.000 euro. Daarnaast bieden we professionele coaching en begeleiding voor ondernemers. Iedereen kan bij Qredits terecht. Zowel de starter met sterke plannen als de gevestigde ondernemer die wil groeien. Ook kun je op onze site gratis e-learnings volgen. We bieden dit aan als sociale onderneming omdat we geloven dat dit het succes van jou als ondernemer vergroot. We hebben als non-profitorganisatie  geen winstoogmerk. Want in een wereld waar het juist draait om winst, kijken wij naar jou, als ondernemer. Waarbij de kern is om samen stappen te durven zetten.
EDW Autolease
EDW Auto leaset alle merken bedrijfswagens, bedrijfsauto’s, bestelbussen, voertuigen, food-trucks, motoren, machines en apparatuur. Ondernemers voor ondernemers, onze werkwijze.
Zeeland Business
We staan midden in de Zeeuwse samenleving en komen tot in de haarvaten van regionale ondernemerslandschap. Het netwerk dat hierdoor ontstaat, zetten we in om starters, ervaren ondernemers en iedereen die hen van dienst is met elkaar te verbinden. We beschikken hiervoor over een breed scala aan mogelijkheden. We hebben een eigen Zeeland Business Magazine, een Zeeuws breed ondernemersnetwerk, groot online netwerk, een Academy en startersdagen.
Ondernemers waarderen Zeeland Business als een belangrijke intermediair voor zakelijk Zeeland. We zijn een kennisplatform, een netwerkbouwer en inspirator. Op deze manier zijn we iedere Zeeuwse ondernemer in iedere fase van zijn onderneming van dienst.
Meer info over netwerken en media in Zeeland? Kijk op www.zeelandbusiness.nl
Startersdagen.com
Startersdagen.com biedt waardevol advies, kennis en inspiratie voor pre-starters, starters en jonge bedrijven (start-ups) tot 3 jaar door het organiseren van diverse startersdagen in Nederland. Daarnaast is het dé community voor ondernemend Nederland. Via diverse mailings, website en social media houden we je op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws en bieden we je informatie en inspiratie.
Zoet Goed Taarten

Wilt u uw gasten laten genieten tijdens uw evenement of wilt u uw waardering laten blijken aan uw medewerkers? Met gebak van Zoet Goed Taarten kom je altijd goed voor de dag.

Bij ons kunt u overheerlijk gebak bestellen zoals cupcakes, taart, macarons en koekjes. In combinatie met ons bedrijfsonderdeel Snoeppapiertje.nl kunnen wij uw gebak voorzien van uw bedrijfslogo of andere eetbare print.

Ons gezellige atelier is bij uitstek geschikt voor teamuitjes of personeelsfeesten. Bij grotere groepen kunnen wij ook bij u op locatie komen.

Al onze producten worden volledig afgestemd op uw wensen waardoor u een onvergetelijke indruk zult achterlaten.

Voor meer informatie verwijzen wij u naar onze website www.zoetgoedtaarten.nl of stuur een mail naar info@zoetgoedtaarten.nl

Snoeppapiertje.nl

Wilt u een verrassende indruk op uw gasten achterlaten? Met eetbare prints van Snoeppapiertje helpen wij u op een onderscheidende manier uw bedrijf in de schijnwerpers te zetten.

Als onderdeel van Zoet Goed Taarten, combineren wij het beste van beide werelden: gebak met uw bedrijfslogo of  unieke en creatieve eetbare prints, zoals eetbare menukaarten en eetbare flyers.

Wij denken graag met u mee over de mogelijkheden om Snoeppapiertje in te zetten in uw bedrijf.

Voor meer informatie verwijzen wij u naar onze website www.snoeppapiertje.nl of stuur een mail naar info@snoeppapiertje.nl

Stichting ZIGZAG

ZIGZAG bevordert de Zeeuwse economie en werkgelegenheid.
In de afgelopen 10 jaar hebben al veel Zeeuwse ondernemers een steuntje in de rug gekregen van stichting ZIGZAG (Zeeuwse Innovatie Groep/Zeeuwse Aanjaag Groep). De stichting ZIGZAG beschikt over een subsidiefonds, waarmee innovatie bij ondernemers en het stimuleren van economische ontwikkelingen in Zeeland kunnen worden gefinancierd.

 

Innovatieve start-ups

Innovatieve ondernemers zijn belangrijk voor de economie. ZIGZAG is  betrokken bij activiteiten en programma’s voor ondernemers die plaatsvinden bij Dockwize in Vlissingen.

 

Vrouwelijk ondernemerschap

Bijzondere aandacht wordt besteed aan het vrouwelijk ondernemerschap in Zeeland. Voor dit initiatief zijn diverse businesscoaches die binnen hun eigen vakgebied kennis en kunde delen en inzetten om vrouwelijke ondernemers met groeiplannen verder te helpen. In 2018 is in Vlissingen het werk- en ontmoetingskantoor Zij & ZIGZAG geopend, waar gemiddeld 15 onderneemsters gehuisvest zijn. Het gebouw heeft kosteloze flexwerk/ontmoetingsplekken en kantoorruimtes om te huren. Inmiddels zijn ruim 400 onderneemsters in Zeeland met dit initiatief in contact gekomen, hebben begeleiding en/of subsidie ontvangen. Er is een leer- en ontwikkelprogramma ontwikkeld met de naam  Zij Durft!

Edisonweg 8A
4382 NW Vlissingen
Tel: 06-54768239

Contactpersoon: Elly Hilgers
E-mail: info@zigzagfonds.nl
Websites:

www.zigzagfonds.nl

www.zij-en-zigzag.nl

UWV
Heeft u een WW-uitkering van UWV en wilt u een bedrijf starten of als zzp’er beginnen? Wilt u dit doen terwijl u (een deel van) uw uitkering behoudt? Dan kan UWV u hierbij helpen. Wij geven informatie over de mogelijkheden en begeleiding.
Rave Zeeland
Wij zijn als deurwaarder reeds vele jaren actief in de regio maar ook daarbuiten. De provincies Zeeland, Zuid Holland, Noord/West Brabant en Limburg zijn voor ons bekend terrein. Onze kantoren zijn te vinden in Goes en Helmond, van daaruit bedienen wij de regio’s.Maar voor wat betreft het incasseren van vorderingen zijn zij in heel Nederland en daarbuiten actief. Als onafhankelijk kantoor hanteren wij een persoonlijke aanpak, snel en direct. Voor klanten zijn wij altijd bereikbaar zodat een correcte overdracht van informatie gewaarborgt is. Open maar discreet, altijd op zoek naar de beste oplossing en het juiste advies. Onze expertise en persoonlijke aanpak hebben al tot vele tevrede klanten geleid. Schakeld u ons in dan profiteert u van de combinatie van incasseerder en gerechtsdeurwaarder. Wij sommeren tot betaling over te gaan maar kunnen daarna ook gerechtelijke stappen ondernemen. De voordelen daarvan zijn een snellere en efficiente werkwijze en dus een forse besparing op kosten. Wij zijn graag bereid u op de ondernemersdag Walcheren of op een ander meer geschikt moment over onze diensten te informeren en met u te kijken of deze diensten voor u inzetbaar zijn.
VideoNodig
Ook VideoNodig is vanavond aanwezig. Waarschijnlijk zul je ons wel meerdere keren voorbij zien lopen. Wij zijn namelijk gevraagd om deze Ondernemersdag op beeld te zetten. VideoNodig is een jong, enthousiast en passievol video productiehuis. Twee broers die zorgen voor toffe videocontent. Inhoudelijk. Kick. Creatief. Met oog voor de merkidentiteit, details en de cultuur van jouw organisatie. Wil je scoren en opvallen met een creatieve promotievideo, bedrijfsfilm of campagne? Dan gaan we dat doen! Bakkie?Voor meer informatie bezoek dan onze website https://videonodig.nl/, trek aan ons jasje of neem gerust contact op via: info@videonodig.nl

 

Voorprogramma

Het voorprogramma is optioneel.

Toets de haalbaarheid van je plan, idee of bedrijf (voor prestarters en net begonnen starters)

Wil jij in 10 minuten waardevol advies? Deel in een korte presentatie jouw idee van je nieuwe bedrijf, idee of product en krijg waardevolle feedback van experts.
Aan deze sessie kunnen zowel pre-starters en net begonnen starters meedoen.

Per ronde kunnen maximaal drie personen zich aanmelden hiervoor en per persoon wordt 10 minuten gereserveerd voor presentatie en feedback. Onze experts hebben expertise op basis van hun eigen marktgebied, maar zijn daarnaast ook ervaren ondernemers of in nauw contact met ondernemers. Zo kunnen ze ervaring geven vanuit eigen ervaring en expertise.

In totaal zullen vier experts vanuit verschillende disciplines jou voorzien van waardevolle feedback.

Toets de haalbaarheid van je nieuwe plannen en ideeën (voor groeiende starters en scale up ZZP’ers)

Wil jij in 10 minuten waardevol advies? Deel in een korte presentatie jouw nieuwe ideeën en plannen voor je groeiende organisatie en krijg waardevolle feedback van experts. Denk hierbij aan bijvoorbeeld:

 • Voor het eerst aannemen van personeel
 • Het lanceren van een nieuw product
 • Indekken van risico’s
 • Het financieren van nieuwe producten en ideeën.
 • Het creëren van meer winst of rendement
 • Het beschermen van jouw nieuwe ideeën of plannen

Aan deze sessie kunnen groeiende startende ondernemers en ZZP’ers meedoen.

Per ronde kunnen maximaal drie personen zich aanmelden hiervoor en per persoon wordt 10 minuten gereserveerd voor presentatie en feedback.

Onze experts hebben expertise op basis van hun eigen marktgebied, maar zijn daarnaast ook ervaren ondernemers of in nauw contact met ondernemers. Zo kunnen ze ervaring geven vanuit eigen ervaring en expertise.

In totaal zullen meerdere experts vanuit verschillende disciplines jou voorzien van waardevolle feedback. De experts tot nu toe:

Rabobank, Financieel advies

Interpolis, risico inventarisatie

Aanvullende experts volgen spoedig

 

Het Imagospel

Jij bent je bedrijf. Een eerste indruk maak je maar 1 keer.
Mensen doen zaken met jou. Hoe ziet de ander jou als ondernemer? Welke kwaliteiten laat jij zien met je uitstraling?
In deze snelle, interactieve netwerkontmoeting ontdek je welke boodschap jij uitstraalt en krijg je tips om jezelf zo goed mogelijk te presenteren.
Succes trek je namelijk aan. Deze netwerkworkshop word je aangeboden door;

HOME OF POWER
Jannie Boer & Pauline van der Veeken

 

Seminars

Ronde 1 & 2 seminars & workshops (plusminus 19.00 of 19.45 uur)

In de eerste twee rondes kun je één seminar of workshop kiezen. De sessie die je kiest wordt gegeven op één van bovenstaande tijdstippen. Tijdens het andere tijdstip heb je tijd om je vragen te stellen op de informatiemarkt.

Belastingen? Laat je adviseren!
Netwerken, ondernemingsplan opstellen, klanten binnenhalen enz. Je bent druk bezig met het starten van je eigen onderneming. Maar vergeet je de belastingen niet? Vóór het opstarten van je eigen onderneming moet je al rekening houden met belastingen. Dit kan namelijk ook de keuze voor de rechtsvorm van je onderneming beïnvloeden. Daarnaast moet je voorkomen dat je belastingvoordelen misloopt. In deze presentatie lopen we met elkaar door met welke belastingen je te maken kan krijgen, welke keuzes jij kan maken en welke belastingvoordelen je kan binnenhalen.
 

 

Hoe schrijf ik een ondernemingsplan?
Bij het starten van een eigen bedrijf komt veel kijken. Bijvoorbeeld het schrijven van een ondernemingsplan, het openen van een zakelijke rekening, het regelen van verzekeringen en zaken waar je als ondernemer op moet letten. Benieuwd wat je nodig hebt voor een goede start? De adviseurs van de Rabobank vertellen je er graag over tijdens dit seminar.
Risico’s aansprakelijkheid
Univé
Maak een goede start met de hulp van Univé. Je hebt de eerste stappen naar het ondernemerschap gezet en misschien ga je binnenkort al aan de slag als ondernemer, of ben je al gestart.
Univé helpt je graag bij deze start, want een goed begin is het halve werk.
Welke risico’s loop je als ondernemer op het gebied van aansprakelijkheid? We informeren je graag over de verschillende vormen van bedrijfsaansprakelijkheid.
Wil je meer weten?
Schrijf je dan nu in voor de workshop.
We informeren je graag, op verrassende wijze, over de risico’s die je loopt als ondernemer en welke mogelijkheden er zijn om deze risico’s te managen.
Communicatie als dé succesfactor voor jouw bedrijf!

Wil jij meer leuke klanten? Veel ondernemers realiseren zich niet hoe belangrijk een heldere positionering is voor je bedrijf. En welke cruciale rol communicatie speelt bij een succesvolle profilering. Hoe fantastisch zou het zijn als jij je kunt profileren vanuit jouw unieke karakter en die wensklanten gaat aantrekken?

Karakter > Wat maakt jouw bedrijf uniek?
Marketing > Voor wie wil jij het verschil maken?
Symboliek > Heeft jouw bedrijf een eigen gezicht?
Communicatie > Vertel jij een duidelijk verhaal?
Gedrag > Heb jij een sterk team om je heen?

Tijdens deze presentatie deel ik mijn eigen ervaringen als ondernemer en communicatiepartner en ontdek je 5 valkuilen waardoor ondernemers niet zichtbaar zijn en daardoor niet de klanten krijgen die ze eigenlijk verdienen. Ook deel ik 5 inzichten die ervoor zorgen dat jij wel optimaal zichtbaar wordt en je onderscheidend en succesvol kunt profileren met jouw bedrijf.

Resultaat: meer (leuke) klanten, dus meer omzet, dus succes!

Wil jij ook meer (leuke) klanten? Meld je dan aan voor mijn presentatie. Graag tot binnenkort!

Sonja Schaap

Communicatiepartner voor klein MKB &
Specialist in Onderscheidend Profileren

Over de spreker
Sonja Schaap (1968) heeft een passie voor communicatie en gelooft dat dit dé succesfactor is voor ieder bedrijf. Met haar team helpt zij zelfstandig ondernemers bij het invullen van die totale communicatiepuzzel van hun bedrijf, zodat zij zich altijd onderscheidend en succesvol kunnen profileren en daarmee hun wensklanten gaan aantrekken.
Sonja is ook auteur van het eerste boek over bedrijfsprofilering: ‘Profileren vanuit karakter: communicatie als dé succesfactor voor jouw bedrijf’. Meer informatie: www.reflectit.nl

Meer omzet door goede vormgeving
Werkt jouw vormgeving al vóór jouw bedrijf? En wil je weten hoe je vormgeving kunt gebruiken om je omzet te verhogen? Er zijn zoveel verschillende manieren waarop potentiële klanten kennis maken met jouw bedrijf. Maar hoe zorg je dat iemand klant bij jou wordt in plaats van bij je concurrent? Hoe trek je je ideale klant aan? En wat is nu eigenlijk precies een huisstijl? Al deze vragen worden beantwoord in dit seminar.
Waarom is een goede naam binnen je branding zo belangrijk?
Mijn naam is Jan Hart en ik werk als voorlichter bij het Benelux-Bureau voor de Intellectuele Eigendom (BOIP). In mijn seminar leg ik uit waarom jouw naam zo belangrijk is voor je bedrijf. En dit doe ik aan de hand van de volgende vragen:

  • Wat hebben jouw naam en branding met elkaar te maken?
  • Hoe gebruik je als ondernemer je naam?
  • Wanneer is jouw naam ook je merk?
  • Hoe bescherm je jouw naam en waarom is die bescherming nodig?
  • Welke merknamen zijn niet te beschermen?
  • Waar controleer je of jouw naam al geregistreerd is?
Heb jij je kansen en bedreigingen goed in beeld? – Fiscaal
Dé kennissessie voor starters die het verschil willen maken! Graag nemen wij u in deze sessie mee in de kansen en bedreigingen die er zijn bij het starten of het verder groeien van uw onderneming.Om ook op fiscaal gebied de juiste paden te bewandelen, lichten wij u hierover tijdens onze sessie in en geven u daarnaast de nodige informatie en tips. U kunt hier denken aan; wanneer voldoe je aan het urencriterium, hoe werkt de BTW, hoe zit het met de auto van de zaak?Deze seminar wordt verzorgd door Reinier Spijk van WEA Accountants en Adviseurs.
You never get a Second chance to make a first impression

Social media is tegenwoordig niet meer weg te denken. Een goed portret is dan ook van groot belang en allesbepalend voor je imago. Dit is je eerste indruk en je bent herkenbaar voor de klant. Met een goed zakelijk portret maak jij het verschil!

Tijdens de seminar zal ik je alles vertellen hoe je zichtbaar wordt in deze tijd van online marketing.  Hoe jij, door een goed portret van jezelf op je website en social media te zetten, toegankelijk en benaderbaar wordt voor jouw ideale klant. Je verlaagt hiermee de drempel om contact met je op te nemen. Daarnaast zal ik je vertellen wat een goede beeldbank doet voor je bedrijf, dat je daarmee onderscheidend kan zijn en met beeld dat precies bij jou en je brand past jouw authenticiteit kan laten zien. Tijd om op te vallen tussen alle andere ondernemers!

Schrijf je in voor mijn seminar zodat je weet hoe jij zichtbaar wordt voor je klant.

Jij bent je bedrijf
Mensen doen eerst zaken met jou en dan pas met je bedrijf. Welke eerste indruk maak jij met je non verbale uitstraling? Hoe ziet jouw foto eruit op Facebook, LinkedIn en andere Social media? Welke kleur en uitstraling heeft jouw website? En niet het minst onbelangrijke; ben jij het visitekaartje van jouw bedrijf?Personal Branding is nog nooit zo belangrijk geweest als vandaag!
Mensen hebben keuze genoeg met wie ze zakendoen, en waarom zouden ze kiezen voor jou?
Wanneer de kernwaarden van je bedrijf overeenkomen met “het plaatje” wat jij ze laat zien, doen mensen graag zaken met je.
Ze krijgen een gevoel dat “het” klopt waardoor er vertrouwen ontstaat en er een grote kans is dat ze zaken met je gaan doen.
Kleur speelt een essentiële rol binnen Personal Branding, het is namelijk het eerst wat mensen van je zien en het laatste wat ze van je onthouden.
Die vrouw in dat gele jasje of die man met dat roze overhemd geven aan dat mensen zich kleur makkelijk herinneren.
Elke kernwaarde en kwaliteit geeft een bepaald kleurgevoel en kun je bewust inzetten en laten zien op je website, je uitingen op Social Media en in je uitstraling.Wil jij leren hoe je bewust kleuren kunt gebruiken om je kwaliteiten uit te stralen en je kracht te laten zien?
Waardoor mensen voor jou kiezen en graag zaken met je willen doen?
Kom dan naar de workshop; “Jij bent je bedrijf” en ik geef je een tipje van de “gekleurde” sluier.
Welke eerste indruk maak jij? En met welke kleuren kun jij jouw kernwaarden en kwaliteiten uitdrukken?
Dat zijn de beide vragen waar we mee aan de slag gaan tijdens deze interactieve workshop.Jij bent je bedrijf!
Tot dan en een kleurrijke groet,
Jannie Boer
8 onmisbare tips voor starters
Qredits is een sociale kredietverstrekker. We zijn er niet om winst te maken, maar om winst te laten maken. Als ondernemer wil je natuurlijk winst maken om je plan te laten slagen. Hoe je dat doet, én hoe jouw ondernemingsplan je hierbij kan helpen, verklappen we tijdens deze inspiratiesessie. Met deze 8 tips zet je de eerste stap!Bij Qredits kun je terecht voor zakelijk krediet variërend van €1500 tot €250.000, maar ook voor coaching en tools. Qredits is een sociale kredietverstrekker en is er voor ondernemers met een passie en een plan, ook voor hen die niet bij de bank terechtkunnen. Ben jij ondernemer of heb je plannen om te gaan ondernemen? Schrijf je dan nu in voor deze praktische seminar!

Ronde 3 seminars & workshops

In de laatste ronde van deze avond kun je één seminar of workshop kiezen.

Heb jij je kansen en bedreigingen goed in beeld? – Administratie
Dé kennissessie voor starters die het verschil willen maken! Graag nemen wij u in deze sessie mee in de kansen en bedreigingen die er zijn bij het starten of het verder groeien van uw onderneming. Administratie zal in deze seminar extra belicht worden.Tegenwoordig is het bijhouden van de boekhouding een stuk eenvoudiger geworden door de online toepassingen en automatiseringsmogelijkheden. Wij informeren u graag over de diverse mogelijkheden en wijzen u op de wettelijke vereisten op administratief gebied.Deze seminar wordt verzorgd door Marco Bonte van WEA Accountants en Adviseurs.
ZelfVerzekerd ondernemen! – Loop jij als startende ondernemer risico’s?
Ondernemen is risico’s nemen. Je wilt immers je kansen benutten, maar… je wilt ook je doelstelling halen. Daarom is het belangrijk om inzicht te hebben in jouw risico’s!
Welke risico’s loop je als ondernemer? Hoe kan je deze voorkomen of beperken.
Welke preventieoplossingen zijn er? Welke verzekeringen zijn belangrijk en waarom?
En waar moet je op letten bij het afsluiten van de verzekering. Focus op wat echt belangrijk is! Ontdek het samen met Interpolis tijdens deze workshop.
Succesvol ondernemen als creatieve professional
Vanaf haar 17e is Anne Kluijfhout al actief in de grafische branche. Creativiteit én ondernemerschap stromen door haar DNA.
Nu, 13 jaar later, is zij een creatief visionair voor ambitieuze zelfstandig ondernemers en begeleidt ze dagelijks ondernemers om hun creativiteit succesvol in te zetten als ondernemer.
Tijdens de startersdag vertelt zij hoe creativiteit en ondernemen geen gemakkelijke combinatie is, máár zeer succesvol kan zijn.
Ze deelt 3 ondernemerslessen die zij geleerd heeft de afgelopen jaren en altijd aan haar klanten mee geeft.
Aansluitend is er een Q&A met de zaal.
Profit First laat iedere ondernemer financieel groeien
Herken jij dit ? Lig jij ’s nachts wel eens te piekeren over de financiën van je bedrijf.Weet jij niet of je al je leveranciers de komende maand kunt betalen ?Valt de BTW aangifte je iedere keer opnieuw weer tegen ? Om maar niet te praten over de aangifte inkomstenbelasting.Wil jij graag financiële rust in je hoofd, omdat alles rondom geld je veel te veel negatieve energie kost ?Wil jij graag financieel onafhankelijk zijn en vrijheid ervaren als ondernemer ?Dan is Profit First echt iets voor jou. Met Profit First zie je in één oog opslag hoe je er financieel voor staat door naar je bankrekeningen te kijken. Het geeft iedere ondernemer structuur en overzicht.Omdat je ontvangsten verdeeld worden, weet je precies voor welke doelen je geld te besteden is. Door te werken met Profit First ga je veel bewuster met geld om. En is winst niet meer langer het restje dat hopelijk aan het einde van het jaar onder aan de streep over blijft.Wij zijn Ilona Dieleman en Ingrid van Westen. Opgeleid als Profit First Professional. We gunnen iedere ondernemer financiële rust, inzicht en winst.Kom naar het Seminar om te luisteren en ervaren hoe onze interactieve seminar jouw keuzes over geld kan veranderen.
Workshop Marketing en Klantcommunicatie

 1. Welk klantprobleem lost jouw bedrijf op?
 2. Hoe ga je dat vertellen?

Deze workshop gaat in op Online Marketing, Google Vindbaarheid, Social Media en E-mailmarketing. De twee vragen hierboven staan centraal. Doe mee en ontdek het antwoord.

Welke rechtsvorm past bij mij?
Het starten van een eigen onderneming begint met het nadenken over de juiste rechtsvorm. Begin je alleen, of met anderen? Loop je het risico aansprakelijk gesteld te worden en wil je jezelf daartegen indekken? De notaris weet precies de voor- en nadelen van de rechtsvormen en zoekt met jou naar de meest geschikte vorm. De notaris zorgt voor de oprichting en de begeleiding van de door jou gekozen ondernemingsvorm. In deze praktische seminar legt notaris Geertjan Sarneel van Meijling & Sarneel Notarissen en Adviseurs uit waar jij, als starter, aan moet denken en rekening mee moet houden.

Waarom naar de Ondernemersdag?

Welke ondernemer ben jij? Nog oriënterend, net begonnen of heb je al een mooie groeiende start-up onderneming? In welke fase je ook zit, de ondernemersdag in Walcheren zit boordevol met kennis, inspiratie, ondernemersverhalen en netwerkmogelijkheden. En dit alles binnen iedere fase van het jonge ondernemerschap. Herken jij jezelf in onderstaande greep van voorbeelden waar je als startende en groeiende ondernemer mee te maken krijgt? Meld je dan ook aan voor de ondernemersdag!

Pre-start

 •  Loop je met plannen in je hoofd, maar weet je niet waar je moet beginnen?
 • Ben je al bezig met het maken van een ondernemersplan, maar je loopt nog tegen allerlei vragen aan?
 • Ben je op zoek naar ideeën voor het starten van je eigen bedrijf?
 • Wil je meer weten over hoe je je start kunt financieren?
 • Weet je mogelijkheden om een eigen bedrijf te beginnen vanuit een WW uitkering?
 • Welke rechtsvorm kies je?
 • Hoe kies je een sterke merknaam?

Startup

 • Heb je je eigen bedrijf reeds ingeschreven bij de KVK en je hebt behoefte aan persoonlijke begeleiding?
 • Hoe zijn andere ondernemers succesvol gestart?
 • Aan welke belastingen en wettelijke verplichtingen moet je voldoen als ondernemer?
 • Hoe maak je jezelf zichtbaar voor potentiële klanten?
 • Wat vraag je als uurtarief?
 • Tegen welke risico’s kun je jezelf verzekeren?

Groeiende starters + ZZP’ers

 • Ben je al enige tijd zelfstandig en wilt sneller groeien?
 • Wil je nieuwe producten ontwikkelen?
 • Ben je toe aan een nieuwe marketingstrategie?
 • Wil je bedrijfsmiddelen aanschaffen of een kantoorruimte afnemen?
 • Hoe zorg je ervoor dat je klanten betalen?
 • Hoe behoud je jouw klanten?

Bestaat je onderneming al een tijdje?

Onze ondernemersdagen zijn ook ingericht voor alle ZZP’ers en eigenaren van een kleine onderneming die al langer bestaan. Wellicht loopt je als ondernemer weer tegen nieuwe vragen aan. Ook dan zijn onze ondernemersdagen uitermate geschikt om te bezoeken.

Scale-up ZZP’ers & small business ondernemers

Tijdens onze ondenermersdagen is er ook speciale aandacht voor:

 • VAR verklaring
 • Modelovereenkomst volgens de Wet DBA
 • Voorkom schijnzelfstandigheid en fiscale naheffingen
 • Belastingen voor ZZP’ers
 • Berekenen van (nieuwe) uurtarieven
 • Aanvullende verzekeringen
 • Personeelsuitbreiding
 • Wat komt er bij de groei van een onderneming kijken
 • Wil je meer gaan netwerken
 • Ben je op zoek naar Crowdfunding of nieuwe financieringen
 • Op zoek naar een begeleidende coach
 • Inzetten van een marketingbudget
 • Aanschaf van lease producten

Locatie

Dockwize
Edisonweg 41
4382 NV Vlissingen

Aanmelden

Sfeerimpressie