Walo hygiëne en reinigingssystemen

Walo is hét kenniscentrum op het gebied van reiniging en hygiëne; gespecialiseerd in vloer- en handhygiëne, reinigingsmiddelen en hulpmaterialen. “Graag geven we een uitgebreide demonstratie op locatie en we verzorgen ook trainingen. Want we geloven niet in de mooie praatjes, maar in de praktijk.”

 Aan het woord is Cees Lodder, salesmanager van WALO in Zeeland, Brabant en Limburg. “Wij zijn Authorised Tennant Partner voor Nederland. Tennant-machines kunnen uitgerust worden met ec-H2O. Dit maakt reinigen zonder reinigingsmiddel mogelijk! Simpel uitgelegd: het water krijgt een elektrische lading, er worden nanobubbels aan toegevoegd die in combinatie met de borstels de vervuiling aanpakken. Dit zorgt voor een zeer krachtige reiniging. We passen deze reinigingstechnologie toe in bijvoorbeeld ziekenhuizen, de (zware)industrie, de voedingsmiddelensector en parkeergarages. Door deze methode gebruiken we geen reinigingsmiddelen meer en verlagen we afvalstromen. Bovendien ontstaat betere grip op de vloer, omdat er geen residu van reinigingsmiddel achterblijft. Residu trekt vuil aan, waardoor je weer vaker moet reinigen. Dat wordt hierdoor ook verleden tijd.”

Milieuvriendelijk en duurzaam
“Zelfs in de zware industrie, waar veel olie- en vetresten ontstaan, is deze duurzame en milieuvriendelijke manier van reinigen toe te passen”, vervolgt Cees. “Zo bespaar je enorm veel onnodige kosten. Deze reinigingstechniek wordt toegepast bij de Jumbo in Sint-Annaland, ABF Bearings in Roosendaal en de garages van Interparking. Deze bedrijven hebben nog geen moment spijt van hun overstap op dit systeem. Uiteraard inventariseren we eerst voor welke uitdagingen de organisatie staat, bekijken we de situatie ter plaatse en komen daarna met een advies op maat waaraan we een demo of proef koppelen.”

Kosten reduceren
“Om de total cost of ownership zo laag mogelijk te houden, geven we uitgebreide training bij aflevering van een machine. Dat zijn praktijk- en theorielessen of we bieden e-learing. Daarmee daalt het aantal storingen en schades aanzienlijk en reduceren we kosten voor onze klanten. We zijn bovendien bezig met een test om bij bedrijven een ‘tankstation’ te installeren. Dat produceert reinigingsmiddel van water, zout en een elektrische lading. Hiermee produceren we een milieuvriendelijke, zware ontvetter en een desinfectiemiddel. Met deze unit is overdosering verleden tijd. Ideaal voor bedrijven waar ze met producten werken die gevoelig zijn voor chemische middelen, zoals in de voedingsindustrie of de zorgsector.”

 

Familiebedrijf
WALO is een familiebedrijf dat al bijna dertig jaar op deze markt actief is. “We proberen in de huid van onze klant te kruipen”, besluit Cees. “Waar kunnen we de kwaliteit verbeteren en hoe kunnen we kosten besparen? Zodat we snel, efficiënt en effectief kunnen reinigen. Onze servicedienst kan snel op locatie de problemen oplossen, indien nodig zetten we een tijdelijke machine in. En omdat er korte lijnen zijn, kunnen we altijd snel schakelen. Ons doel is krachtig en duurzaam reinigen tegen een concurrerende prijs.”

 

Walo vestiging Melissant
Pieterstraat 9
3248 BG Melissant
0187 – 605 374
info@walo.nl
www.walo.nl

Tekst: Caroline Houmes

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.