Wat te doen na een bedrijfsovername?

Het economische klimaat in Nederland is momenteel bijzonder geschikt om je bedrijf te verkopen. Denk jij er ook aan om van deze gunstige omstandigheden gebruik te maken en je bedrijf in de etalage te zetten? Dan is het zeker verstandig om een straatje verder te kijken dan enkel de overname. Hoe gaat je leven er na de bedrijfsovername uitzien? Ga je je droom achterna en lig jij de komende jaren in je hangmat op dat tropische eiland? Of ben je een ondernemer pur sang en begin je weer een nieuwe business?  

Rentenieren
Als je besluit om te gaan rentenieren is het belangrijk om te zorgen dat je niet je spaargeld hoeft op te souperen. Het vermogen dat je overhoudt na de bedrijfsovername en na het betalen van alle belastingen wil je natuurlijk niet zien slinken maar juist zien groeien. Daar wil je natuurlijk geen stress van hebben, die tijd ligt achter je. En je wilt er niet teveel tijd aan kwijt zijn. Hoe ga je dat doen? Als ondernemer ben je gewend om alle touwtjes in handen te hebben. Het zal niet meevallen om het vermogensbeheer uit handen te geven. Toch zal dit met de juiste man rust brengen zodat je echt kunt gaan genieten van je vrije tijd. Maar – ik hoor je denken – waar vind ik die juiste man?
Die juiste man voor je vermogensbeheer moet je zoeken, hij staat niet spontaan naast je hangmat. Er is in Nederland een groot verschil in vermogensbeheerders. Zaak dus om de vermogensbeheer te vergelijken en zo de juiste man óf vrouw te vinden. Deze vermogensbeheerder zal er alles aan doen om jouw vermogen niet te laten inkrimpen.

Een nieuw bedrijf starten
Het bloed kruipt waar het niet gaan kan en dat geldt zeker voor ondernemers. Ze borrelen vaak over van ideeën. En kunnen het niet laten om na de overname van hun bedrijf een nieuwe business op te zetten. Het geld dat is verdiend met de verkoop kan volledig of gedeeltelijk in het nieuwe bedrijf worden gestoken. Je kunt een een business from scratch opzetten of een ander bedrijf overnemen. Zeker dat laatste is uitermate aantrekkelijk, je hebt immers geen financiering nodig.

Investeren in stenen
Geen zin om de hele dag in je hangmat te liggen maar is een nieuw bedrijf je teveel? Dan zou je eraan kunnen denken om je vermogen in vastgoed te stoppen. Je hebt zelf de touwtjes in handen maar je hoeft er geen 5 dagen per week job van te maken. De verhuur kun je eventueel uitbesteden en ook het onderhoud kun je uit handen geven. Er blijft net genoeg uitdaging over om je ondernemersgeest tevreden te houden en uiteraard is het met de huidige huizenmarkt een zeer mooie investering met een mooi rendement.

Hoeveel vermogen houd je over na de verkoop?
Dit is natuurlijk de belangrijkste vraag! Heb je bijvoorbeeld wel genoeg op de bank om de rest van je leven te rentenieren? Of om een nieuw bedrijf te kopen zonder financiering? Reken je vooral niet té rijk. De belastingdienst komt graag een graantje meepikken van jouw bedrijfsverkoop. Over de verkoopprijs minus de boekwaarde moet belasting worden betaald. Verkoop je ook je bedrijfspand? Ook hierover moet belasting worden betaald. Kortom laat je goed informeren voordat je belangrijke stappen zet.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Niets gevonden

Er zijn geen resultaten gevonden

Evenement-tag: Award

Niets gevonden

Er zijn geen resultaten gevonden

","subscription_failed":"Kijk dan de onderstaande velden in om ervoor te zorgen u de juiste informatie.","et_ab_log_nonce":"97ad3eea36","fill_message":"Alsjeblieft, vul op de volgende gebieden:","contact_error_message":"Gelieve de volgende fouten te verbeteren:","invalid":"Ongeldig e-mail","captcha":"Captcha","prev":"Vorig","previous":"Vorige","next":"Volgende","wrong_captcha":"U heeft het verkeerde nummer in de captcha ingevoerd.","wrong_checkbox":"Checkbox","ignore_waypoints":"no","is_divi_theme_used":"","widget_search_selector":".widget_search","ab_tests":[],"is_ab_testing_active":"","page_id":"27141","unique_test_id":"","ab_bounce_rate":"5","is_cache_plugin_active":"yes","is_shortcode_tracking":"","tinymce_uri":""}; var et_pb_box_shadow_elements = []; var et_pb_motion_elements = {"desktop":[],"tablet":[],"phone":[]}; var et_pb_sticky_elements = []; /* ]]> */