Wees op tijd met de aanschaf van een zuinige auto

Marcel la Lau (Pekaar & Partners Accountants & Belastingadviseurs)Overweegt u de aanschaf of het leasen van een nieuwe zakelijke auto en wilt u in 2015 fiscaal voordelig rijden? Dan loont het de moeite om nog dit jaar uit te kijken naar een model dat voldoet aan de CO2-normen voor de bijtelling van 7, 14 of 20%. Volgend jaar worden de CO2-normen wederom aangescherpt en dat valt ongunstig uit voor de bijtelling van veel populaire automodellen.

 

Drukke tijd
Door de verdere aanscherping van de CO2-grenzen voor de bijtellingspercentages van de zakelijke auto per 2015, is het momenteel bijzonder druk bij de leasemaatschappijen en autobedrijven. Zo is het bestellen van stationwagens met 14%-bijtelling nauwelijks meer mogelijk. Heeft u plannen voor de aanschaf van een nieuwe zakelijke auto, wees er dan snel bij, gelet op de levertijden van nieuwe auto’s. U kunt immers alleen profiteren van de huidige fiscale regels wanneer de auto op kenteken wordt gezet vóór 1 januari 2015.

Aanscherping per 2015
Vanaf 2015 worden de CO2-grenzen verder aangescherpt en is het bijtellingspercentage niet meer afhankelijk van het soort brandstof. De CO2-uitstoot van een zéér zuinige auto met 14% bijtelling mag dan niet meer dan 82 gr/km bedragen. Voor het 20%-bijtellingspercentage dient de auto een uitstoot te hebben tussen de 83 en 110 gr/km.

Het aanscherpen van de CO2-grenzen betekent niet dat u elk jaar met een nieuw bijtellingspercentage wordt geconfronteerd. De nieuwe auto blijft het percentage bij aanschaf houden voor een periode van zestig maanden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *