Welk bedrijf geef jij een pluim?

Op 5 november 2014 vindt de uitreiking van de MVO-prijs Goes plaats tijdens de Contacta beurs. De prijs voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen wordt overhandigd op het Bevelanden plein. Er zijn zes bedrijven genomineerd; één daarvan gaat naar huis met de prijs.

logo Switch
Stichting Switch en de gemeente Goes organiseren dit jaar de tweede editie van de gemeentelijke prijs voor maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO). Een vakjury selecteerde zes bedrijven.

 De drie bedrijven met de meeste stemmen gaan naar de finale.  De winnaar van de MVO-prijs Goes 2014 wordt op 5 november bekend gemaakt op de Contacta. De winnaar ontvangt de MVO Award, krijgt regionale publiciteit èn mag zich de komende twee jaar de beste Maatschappelijk Verantwoorde Ondernemer van Goes noemen.

Vijftien bedrijven meldden zich aan voor de MVO-prijs Goes. Een jury beoordeelde ze op innovatiekracht, impact en uitstraling en nomineerde zes bedrijven (in alfabetische volgorde):Switch-stemknop

  • Acknowledge Dynamics BV
  • Agrimarkt Goes
  • Cleanmaster Biolux
  • EcoSCAPE
  • Groentehandel De Winter
  • Heerlijkheid Wolphaartsdijk

Duurzaam ondernemen, of maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO), staat op dit moment volop in de belangstelling. Dat is ook niet zo gek, want uit onderzoek blijkt dat bedrijven die strategisch met MVO bezig zijn, zich gemakkelijker aan de omgeving aanpassen en minder afhankelijk zijn van economische veranderingen. Ondernemers die hun bedrijfsvoering afstemmen op de samenleving en het milieu, zijn daardoor veelal koplopers in hun branche. De MVO-prijs is bedoeld voor bedrijven die duurzame winst voor milieu en maatschappij weten te combineren met goede bedrijfseconomische resultaten. Ze werken met een winnende combinatie van People, Planet, Profit.

In 2011 won Cleanmaster Biolux, groothandel in totale bedrijfshygiëne, de eerste editie van de MVO-prijs Goes.

De MVO-prijs Goes is een initiatief van de gemeente Goes en Stichting Switch. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door het ministerie van Buitenlandse Zaken en de provincie Zeeland.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *