Welke ondernemer wint de Zeeuwse Innovatieprijs ‘Emergo’?

 

Stem mee en geef aan welke ondernemer volgens u de Zeeuwse Innovatieprijs Emergo in 2011 verdient. Er zijn vier bedrijven genomineerd. De innovaties lopen uiteen van het met infrarood meten van staal, een slimme koppeling tussen TomTom en boekhoudpakket, een 3D-printtechniek voor optiek, een zelfstandig revalidatiecentrum voor hand- en polsproblemen en het bakblik in de vorm van de Zeeuwse knop. Stuk voor stuk innovaties die zorgen voor omzet bij MKB bedrijven en werkgelegenheid in de provincie Zeeland.

 

De Zeeuwse Innovatieprijs Emergo is een prijs van Syntens Innovatiecentrum en de Provincie Zeeland die uitgereikt wordt aan een Zeeuwse onderneming die een succesvolle innovatie heeft gerealiseerd. De prijs bestaat uit eeuwige roem aangekleed met een kunstwerk. De winnaars van de voorgaande jaren waren: Vitro Plus, Trident, Colsen, Wielemaker, STN, Seafarm en NuFormer.

Genomineerd voor de Emergo 2011 zijn:

  • ETS SuperVision, Hulst, met een op infrarood gebaseerde cameratechniek waarmee ultranauwkeurig de breedte van warmgewalst staal kon worden gemeten.
  • LeanMen Services, Zierikzee, met een softwarepakket waarin een slimme koppeling tussen TomTom en boekhoudpakketten is gerealiseerd die transportbedrijven grote besparingen oplevert.
  • LUXeXcel Group, Goes, met een gepatenteerde technologie om optiek digitaal en snel te produceren, met behulp van 3D-printtechniek, geschikt voor diverse toepassingen.
  • Hand- en Polscentrum Zeeland, Goes, met het eerste zelfstandige multidisciplinaire revalidatiecentrum voor patiënten met traumatische en niet traumatische hand- en polsproblemen.
  • Zeeuwse Knop, Middelburg, met het gelijknamige bakblik in de vorm van de Zeeuwse Knop en daarvan afgeleide producten.

 

Stemmen 

Het publiek kan een stem uitbrengen door een mail te sturen op uiterlijk 19 oktober 2011 naar emergo@syntens.nl Geef daarbij aan welke onderneming volgens u de Emergo verdient. Aan het einde van het Zeeuws Innovatie Evenement op donderdag 21 oktober wordt door gedeputeerde Ben de Reu bekend gemaakt wie de Emergo wint en welke ondernemer de publieksprijs krijgt. Voor meer informatie over de innovaties ga naar www.syntens.nl/zie

De jury

Wie de Emergo gaat ontvangen wordt bepaald door een vakjury maar ze stellen de mening van het publiek zeer op prijs. De jury bestaat uit gedeputeerde Ben de Reu, Kamer van Koophandel directeur Rob van Renterghem, ondernemer Scarlet Kwekkeboom-Janse van Janse&Janse, lector Wim Brouwer van de Hogeschool Zeeland, oud-winnaar en ondernemer John Bijl van Vitro Plus, Karlie van de Vijver van Technologisch Bedrijven Centrum Zeeland en innovatieadviseur Jan Henk Verburg van Syntens Innovatiecentrum.  

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *