Welke school mag Zeeland vertegenwoordigen bij het landelijke Techniektoernooi?

pen-idea-bulb-paperIn het kader van de voortdurende campagne om Zeeuwse jongeren in aanraking te brengen met wetenschap en technologie worden op 15 april de Regio-wedstrijden georganiseerd van het landelijke Techniektoernooi voor basisschoolleerlingen.

Vijftien Zeeuwse basisscholen vaardigen teams af naar het Bio Base Europe Training Centrum in Terneuzen om in teams van 4 leerlingen te beslissen welke scholen Zeeland mogen vertegenwoordigen bij de landelijke finale wedstrijden. In totaal nemen er in heel Nederland 450 teams deel aan de voorronden. 150 teams – uit Nederland en België – mogen deelnemen aan de landelijke finales welke op 2 juni worden gehouden in Arnhem.

Het centrale thema voor deze wedstrijden is het begrip ‘Tijd’. Leerlingen uit de groep 5-6 en groepen 7-8 bepalen onderling wie Zeeland gaat vertegenwoordigen. Er zijn twee categorieën waarin wordt ‘gestreden’: Techniek en Creativiteit.

Naast deelname aan de landelijke finales ontvangen de scholen van de winnende teams ook een bedrag wat besteedt kan worden aan techniekonderwijs.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.