Welke Zeeuwse Pionier verdient €5.000,- ?

Er zijn veel mooie bedrijven en initiatieven in Zeeland, maar dat moeten we meer van de daken schreeuwen!
De mooiste organisaties en de gaafste initiatieven komen uit Zeeland en er gebeurt hier van alles. Maar Zeeuwen zijn erg nuchter; wel trots, maar in stilte. Daarmee lopen die organisaties en initiatieven aandacht mis en draagt Zeeland onvoldoende uit hoe gaaf onze provincie is. Daarom heeft De Zeeuwse Connectie zes jaar geleden de Zeeuwse PioniersPrijs in het leven geroepen.

De Zeeuwse PioniersPrijs gaat elk jaar naar de persoon of organisatie die Zeeland positief op de kaart zet en laat zien welke gave dingen er in Zeeland allemaal mogelijk zijn. De winnaar krijgt niet alleen €5.000,- aan prijzengeld, maar ook een Zeeuws kunstwerk en veel media-aandacht. Iedereen kan kandidaten aanmelden via www.zeeuwsepioniersprijs.nl. De uitreiking is op zaterdag 8 februari in Middelburg, tijdens het jaarevent van De Zeeuwse Connectie.

“We moeten trotser zijn. Wij willen met deze prijs een positief Zeeland-beeld uitdragen en mooie initiatieven of organisaties een duwtje in de rug geven. Naast het prijzengeld, beschikbaar gesteld door sponsoren Rabobank en Rijkse Accountants, is vooral de media-aandacht erg waardevol. Het heeft voor eerdere winnaars echt kansen gecreëerd en deuren geopend.” Zegt Frederik Sinke van stichting De Zeeuwse Connectie. ”En tegelijkertijd organiseren we zo een feestelijk event waarvoor veel Zeeuwen van buiten Zeeland weer eens een dagje terugkomen naar hun geboortegrond.”

Voorheen werd de Zeeuwse PioniersPrijs altijd in het najaar uitgereikt, maar omdat er in die periode al erg veel evenementen zijn en daardoor de exposure voor de genomineerden en winnaars niet maximaal is, is het event verzet naar februari.

De winnaar van vorig jaar is Europees zeewier-marktleider Seaweed Harvest Holland. Energie-coöperatie Zeeuwind won de publieksrijs.

Kandidaten aanmelden kan nog tot eind januari via www.zeeuwsepioniersprijs.nl. De jury selecteert uit alle inzendingen vijf genomineerden. Iedereen kan via de website stemmen en mede bepalen wie van deze vijf de uiteindelijke winnaar moet worden. De prijs wordt 8 februari in Middelburg uitgereikt tijdens een feestelijk event voor actieve en betrokken Zeeuwen van binnen en buiten Zeeland.

De Zeeuwse Connectie is een netwerk van ruim elfduizend Zeeuwen, binnen en buiten Zeeland, dat Zeeuwen met elkaar verbindt en zaken probeert op te starten die goed zijn voor Zeeland, zoals ZeeuwseVacaturebank.nl. Zij organiseren events in Zeeland en in de Randstad (Amsterdam, Den Haag, Rotterdam, Utrecht & Breda) en zijn actief op diverse social media. Eens per jaar organiseert men een event in Zeeland om Zeeuwen die de provincie hebben verlaten weer eens terug te laten komen en om boomerang-Zeeuwen, import-Zeeuwen en alle anderen die Zeeland een warm hart toe dragen op een gezellige manier samen te brengen. Tijdens deze bijeenkomst wordt de Zeeuwse PioniersPrijs uitgereikt.

 

Bron: Stichting de Zeeuwse Connectie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.